Живеем в ера на дигитализация. Тя е фактор в почти

...
Живеем в ера на дигитализация. Тя е фактор в почти
Коментари Харесай

Борбата за секунди от нашето внимание

Живеем в епоха на цифровизация. Тя е фактор в съвсем всяка област на живота, а всички ние сме част от двигателната мощ в цялостния развой на нахлуване на технологиите в всекидневието.
Независимо дали ще създадем ретроспекция в исторически проект, или ще разгледаме единствено последните 20 години, в които цифровите технологии бележат своето най-голямо развиване (досега), ще открием, че точно стремежът ни за разкриване на нови неща и облекчаване на нашето любознание са измежду основните фактори за развиване на актуалния свят. Другият главен фактор е пречупен през потребителската позиция. Колкото повече участваме в създаването или използваме всевъзможни технологии в нашето всекидневие, толкоз повече се ускорява вътрешното (и може би неосъзнато от мнозина) консуматорско възприятие. Желаем да получаваме повече информация, по-лесни способи за онлайн комуникиране и по-лесно да използваме цифрови услуги, само че за по-кратко време.
Живеейки в софтуерен свят, в който непрекъснато си взаимодействаме с разнообразни софтуерни джаджи, все по-често желаем всичко да се случва на момента. Искаме да се възползваме от онлайн услуги по по-лесен и по-достъпен метод. Желаем всичко да се случва в границите на няколко секунди, а в тази връзка софтуерните компании се борят за вниманието ни като консуматори и ни дават наличие и услуги, които да отговорят на желанията ни за по-бърза консумация на наличие и по-бързо потребление на цифрови услуги.
Социалните мрежи зададоха тона
Добър образец в тази връзка са обществените мрежи, които непрестанно се трансформират, а наличието в тях се основава от самите нас. Ако един пост не ни грабне вниманието незабавно, то има възможност в никакъв случай да не му обърнем внимание. Това важи с особена мощ за видеото, което има броени секунди, с цел да притегли вниманието на потребителите и да ги убеди, че си заслужава да го изгледат до дъно. Така е и с останалото наличие. Движим се по news feed-а с бързи темпове нагоре и надолу, преглеждаме постовете за елементи от секундата. На собствен ред платформите се стремят да усъвършенстват това и да предложат на потребителите нови формати, с цел да задоволят желанието за по-бърза консумация на наличието.
Увлечени от тази скорост, цифровите услуги също непрекъснато се развиват, с цел да отговорят на търсенето на потребителите. Целта на фирмите е техните онлайн артикули и решения да дават експедитивност, улеснение и да дават благоприятни условия за спомагателна персонализация и варианти за самообслужване на всеки консуматор. Това дава повече независимост на потребителите, които сами дефинират по кое време да взаимодействат с избрана компания, без да се постанова да се преценяват с открито работно време на търговски обект.
Днес всеки има опция да отвори мобилно приложение на своя смарт телефон или таблет и да се възползва от цифрови услуги като възнаграждение на сметки, осъществяване на парични преводи, онлайн извършване на покупки и какво ли още не в рамките единствено на няколко секунди.
Секундите на потребителите са скъпи
Пример за приложение, с което можем да улесним всекидневието си и да спестим време, е Моят А1. Наскоро телекомуникационната компания А1 започва своето ново мобилно приложение за самообслужване, което идва с усъвършенствани функционалности, комфортен интерфейс за ръководство и усъвършенствана скорост. Освен че потребителите разполагат с опция за възнаграждение на своите сметки към оператора в границите на няколко секунди, началният екран на Моят А1 дава подробна информация за потреблението. За в допълнение улеснение потребителят разполага и с детайлни фактури, които могат да бъдат свалени на мобилното устройство. Моят А1 е комфортно средство за всеки, който не разполага с време за посещаване на физически магазин на телекома, а в това време желае да добави нови услуги към своя абонамент – още мегабайти интернет, ТВ пакет, да закупи електронна винетка, или даже да задейства роуминг, в случай че му следва пътешестване. Приложението предлага и персонализирани предложения на потребителите, за те да могат да изберат най-подходящите за тях проекти и услуги и по този начин им оказва помощ да усъвършенстват своите разноски и да пестят време.
В ерата на цифровизация битката за спестеното време и за извоюваното внимание на потребителя се мери в секунди и се чака да продължава да се развива със същите бързи темпове. От една страна любознанието ще тласка иноваторите да търсят нови софтуерни решения, които да се вкарват в всекидневието. От друга - желанието на потребителите да получават и вършат повече и то в границите на секунда, ще подхранва цялостния развой по развиване на технологиите в световен мащаб.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР