Живеем в дигитален век, в който над 85 % от

...
Живеем в дигитален век, в който над 85 % от
Коментари Харесай

Иновативна програма ще помага за повишаване на медийната грамотност на учениците и техните предприемачески нагласи

Живеем в цифров век, в който над 85 % от днешните младежи са ползватели на цифрови технологии и консуматори на медийно наличие, а 73% от тях са в обществените мрежи още преди да навършат 12 години.

Това прави младежите най-уязвими от претоварването с информация, въздействието на подправените вести и кибертормоза. Решението на тези проблеми е създаване на умения за сериозно мислене и повишение на медийната просветеност.

Това са и задачите на новаторска обучителна стратегия по медийна просветеност и предприемаечство, която ще се осъществя в три модула със 30 възпитаници от 10,11 и 12 клас във Варна.
Програмата е чат от план „ Повишаване на медийната просветеност и предприемаческите настройки измежду младежите “, който се извършва от Сдружение „ Моят град “ с финансовата поддръжка на Община Варна, Дирекция „ Образование и юношески действия “.

План-уроците от програмата са основани с поддръжката на водещи специалисти от Българска национална телевизия и специалисти по младежко предприемачество. Обучителната стратегия ще се осъществят през месец септември.

В рамките на плана ще бъде основан и Наръчника по медийна просветеност, който ще доближи до 200 младежи, представители на целевата група, както и ще бъде наличен он-лайн. като нов учебен запас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР