Живеем в авторитарна държава. Имаме еднолична власт на един човек.

...
Живеем в авторитарна държава. Имаме еднолична власт на един човек.
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Борисов да отговори кой назначи Горанов

" Живеем в властническа страна. Имаме еднолична власт на един човек. Имаме тотално неглижиране на разделянето на управляващите и на конституционните правила, както и на правовата страна. Заслужава си да мислим за смяната на това фактическо положение. Всеки ден ни се дават образци за такива дейности, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която направи изказване по време на 4-тото съвещание на XIII-ата Конференция на Софийската градска организация на Българска социалистическа партия.
" Искам да кажа няколко думи за последния образец, за който сякаш министър председателят ни Бойко Борисов комфортно мълчи. Става въпрос за министъра на финансите Владислав Горанов. Борисов счита, че ще се отърве от този ангажимент, като сподели, че той е огромен човек и да излезе да дава отговор. Не, това не ти е Валери Симеонов, с който да се оправдаеш, като с съдружен сътрудник.
Това е твой министър или може би не е? На кого е? Кой е назначил Горанов? Кой ще носи отговорнсот за това? Според Конституцията и разпоредбите в страната - това е министър председателят . Но да излезе и да каже ясно: Горанов е министър на ГЕРБ и аз нося отговорност за това. Или: Горанов ми е назначен от различен и ми е мъчно да понеса отговорност за това. Говоря за задкулисието.
Защото когато институциите не работят, когато са нарушени правилата на държавност, на правовата страна, някой взима решенията другаде , съобщи Нинова и уточни, че Горанов е ослепителен израз на модела, който Българска социалистическа партия желае да промени.
Не е естествен модел на битие на страна, в която едрият бизнес, вместо да се опълчи на това, че е подложен на напън при приемане на публични поръчки да връща пари, застава паралелно до ръководещите и плаши майки и деца, че ще изкара служащи против тях. Това не е естествен модел на действие на стопанската система, сподели още Нинова и продължи:
Не е естествен модел, когато депутати желаят бистрота, истина, отговорност за подозрения за корупция в строителство- едрият бизнес да ги заплашва, че ще ги блокира да не вървят на работа и ще им желае оставките. Това е сгрешен модел на стопанска система, на политика, на олигархично – политически модел на ръководство на страната. И по никакъв начин не е вярно синдикатите да хвалят бюджет, в който са замразени всичките 12 обществени плащания- на майки за развъждане на деца, компенсации за безработица, за обществено слаби, за първокласници.
Ето някои неща на модела, които желаеме да дискутираме по какъв начин да бъдат изменени, тъй като не ги считаме за естествени. И още един детайл на този модел. Защото ние най-често приказваме и слагаме във всички свои стратегии неравенството.
Ама въобще не е обикновено, когато половината ти народ е по улиците, тъй като няма по какъв начин да си заплати тока и водата, тъй като пенсията минималната е 219 лв. при предел на беднотия 348 лева, но по никакъв начин не е обикновено - 400 политици в България да си усилват заплатите автоматизирано на три месеца, без никакви стопански, морални, пазарни и политически причини. Е
Това също е сгрешен модел. Да не се окаже най-после, споделям персонално усещане, че промяната на модела, която чака народът, в действителност съставлява връщане към нормалността и модела на Конституция, правова страна, разделяне на управляващите, които тотално, в последните 10 години, бяха заличени, нарушени и потъпкани от всичките ръководства на Бойко Борисов, съобщи още Корнелия Нинова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР