Живеем на бързи обороти - задачи, които все не свършват,

...
Живеем на бързи обороти - задачи, които все не свършват,
Коментари Харесай

С тези няколко трика ще спите сладко като бебе

Живеем на бързи обороти - задания, които все не свършват, стрес и време, което не ни стига. Всичко това елементарно може да ни докара бодърствуване. А оттова и безсилие и заплаха за здравето ни. Но решение има. Правилното дишане покачва качеството на съня и способства за това да заспиваме по-бързо.

Дишането през устата
Този вид дишане не е пълностоен и даже е нездравословен. Така излагаме зъбите си на риск и сигурно ще би трябвало в някой миг да навестим зъболекаря си. Освен това носът си е органът за дишане. Просто тъй като, дишайки през носа се понижават равнищата на азотен оксид, влизащи у нас. Така подобряваме паметта и имунната си система. Също по този начин напоследък лекарите все по-често свързват сънната апнея с дишането през устата през нощта. Как да разберем дали дишаме през устата през нощта? Ами доста е просто - в случай че се събудим заран със суха уста или език, това е сигурен знак. Ако гърлото ви е сопнато, също евентуално сте спали, дишайки през уста. Друг сигурен знак е неприятният мирис.

Подготовка за верен сън
Ако автоматизирано ви "идва " да дишате през устата, евентуално носът ви е запушен. Изградете си табиет преди лягане да чистите ноздрите си. Може да пробвате преди този момент с парещ душ или физиологичен разтвор във формата на спрей. Също по този начин хидратирайте тялото си постоянно денем.

Поза за сън
Въпреки че спането по тил е препоръчвано за опазване на хубостта и младостта, това е позицията, която елементарно би отключила сънна апнея. Просто тъй като мускулите се отпускат и се блокира опцията за дишане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР