Живеем ли в симулация? Тази статия е публикувана в The

...
Живеем ли в симулация? Тази статия е публикувана в The
Коментари Харесай

Живеем ли в симулация? По-добре да не знаем отговора на този въпрос!

Живеем ли в симулация? Тази публикация е оповестена в The New York Times. Автор е доктор Престин Грийн, професор по философия в Техническия университет Нанянг (Nanyang Technological University) в Сингапур.„ От 90-те години на предишния век, откривателите в региона на обществените и естествени науки употребяват компютърно моделиране, с цел да се опитат да отговорят на въпросите за развиването на нашия свят. Какво предизвиква войната? Кои политически системи са по-стабилни? Как климатичните промени въздействат на световната миграция?Качеството на резултата от тези компютърни симулации е неравномерно, защото е лимитирано от това какъв брой добре актуалните компютри могат да пресъздадат нашия необикновено комплициран свят.

 k1 - Живеем ли в симулация? По-добре да не знаем отговора на този въпрос!
Но, какво ще стане, в случай че компютрите един ден могат да бъдат толкоз мощни, че да основат най-сложните модели на държание и развиване. И в това време, създайте всеки човек по подобен метод, че да не можете да разграничи имитацията от същински жив човек.Или може би всичко това към този момент се е случило?През 2003 година, шведският мъдрец Ник Бостром изрази ослепителен мотив в интерес на обстоятелството, че в действителност можем да живеем в компютърна симулация, основана от по-напреднали цивилизации.
Той допусна, че в случай че имаме вяра, че някъде в бъдеще нашата цивилизация ще бъде в положение да създаде многозадачни комплицирани симулации, които пресъздават живота на нашите предшественици, тогава може би просто живеем в някоя от тези симулации сега.

 k2 - Живеем ли в симулация? По-добре да не знаем отговора на този въпрос!
Тоест, нашият свят в действителност може да съставлява една от многото симулации и може да бъде част от огромен проучвателен план, основан от цивилизацията на бъдещето, с цел да учи историята на човешката цивилизация.Джордж Смуут (George Smoot), физик и притежател на Нобелова премия, изяснява: “Ако сте историк антрополог и желаете да разберете по какъв начин цивилизациите се „ издигат и падат “, тогава ще би трябвало да извършите доста симулации, включващи милиони и милиарди хора. ”Четете още: Матрицата – по какъв начин мозъците ни се програмират да основават тази действителност? Теорията, че живеем в компютърна симулация, може да наподобява странна, само че тя има доста последователи.Технологът и бизнесмен Илон Мъск () един път съобщи, че вероятността да НЕ сме симулация е „ една на милиарди “.

 k3 - Живеем ли в симулация? По-добре да не знаем отговора на този въпрос!
През последните години, учените демонстрират интерес да тестват тази доктрина. През 2012 година, въодушевени от думите на професор Бостром, който е и физик в Университета във Вашингтон, учени предложиха емпиричен опит за моделиране на хипотези.Детайлите му са много комплицирани, само че главната концепция е елементарна: някои от актуалните компютърни симулации на нашето пространство създават отличителни аномалии – да вземем за пример, има явни проблеми в държанието на симулирани галактически лъчи.И в случай че деликатно погледнете галактическите лъчи в нашата Вселена, тогава в случай че виждаме същите аномалии и там, това демонстрира, че в действителност живеем в симулация.Подобни опити са препоръчани през 2017 година и 2018 година Вярно е, че до момента нито един от тези опити не е извършен. И се надявам, че те в никакъв случай няма да бъдат извършени.Всъщност пиша това, с цел да предупредя, че провеждането на тези опити може да бъде пагубно неприятна концепция – такава, която може да докара до заличаване на нашата Вселена.Мислете за това по този метод. Ако откривател желае да тества успеваемостта на ново лекарство, жизненоважно е пациентите да НЕ ЗНАЯТ дали одобряват лекарството или плацебо. Ако пациентите съумеят да схванат, опитът няма да има смисъл и ще бъде анулиран.По този метод, в случай че нашата Вселена е основана от мощно развита цивилизация за проучвателен цели, е рационално да се одобри, че е от решаващо значение за тези откриватели, да не разберем, че живеем в симулация.А в случай че разберем, те ще спрат симулацията, т.е. ще унищожат нашия свят. “
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР