Живеем 200 години, в свят без шофьори, с безплатна възобновяема

...
Живеем 200 години, в свят без шофьори, с безплатна възобновяема
Коментари Харесай

Какъв е светът, в който ще живеем утре

Живеем 200 години, в свят без водачи, с безвъзмездна възобновима сила, отпечатваме органи и храна, роботите са част от живота ни, пътуваме до Марс
Технологиите трансформират живота ни по-бързо, в сравнение с когато и да било до момента. Всекидневно ставаме очевидци на впечатляващo използване в разнообразни области на новите технологии, които трансформират метода, по който живеем и работим.
В книгата си „ Светът на следващия ден “, която излиза на 25 април с логото на ИК „ Кръгозор “, известният нидерландски футуролог Ричард ван Хойдонк дава голям брой прогнози и образци, които обрисуват необятна картина на удивителния ни утринен свят, който стартира от през днешния ден!
Със своя интернационален проучвателен екип той наблюдава софтуерните трендове в роботиката, безпилотните технологии, биотехнологиите, нанотехнологиите, медицината, 3D и 4D принтерите и въздействието им върху разнообразни промишлености.
Чипове в тялото ни алармират, в случай че ни грози разболяване, и по този начин можем да предотвратяваме доста заболявания, даже инфаркт и рак, и да сме по-здрави.
Заменяме нефункциониращи органи с такива, излезли от принтер, и животът ни продължава най-малко 200 години.
Живеем в умни домове, които благодарение на датчици напълно се нагаждат към желанията ни, сами ни предизвестяват за зародили проблеми и наблюдават здравето ни. Предотвратяват кражби и боравят мъдро с силата и водата.
Добиваме питейна вода посредством преправка на морска, а яденето ни идва от принтер за храна.
Роботи навлизат в офиса, в индустрията, вкъщи; в операционната, в съда, в армията; гледат деца, грижат се за възрастни хора
Във всички браншове изчезват доста специалности. Интелигентните машини поемат огромна част от работата. Адвокати, хирурзи, преподаватели и хора на изкуството са измежду тези, които ще са принудени в бъдеще да се конкурират с роботите. Но ще се появят и доста нови специалности.
Самоуправляеми коли, рейсове, под земята, въздушен и морски превоз ни обезпечават напредване без произшествия и жертви.
Добиваме потребни изкопаеми от астероиди и други планети, произвеждаме възобновима сила от Слънцето, Космоса, даже от ураганите.
Някои от посочените нововъведения са към този момент факт – роботи оперират, живо сърце излиза от 3D принтер, създават се самостоятелни коли, добиват се диаманти от смог. Масовото нахлуване на други технологии в всекидневието следва в околните години. Затова занапред би трябвало да сме подготвени за огромни промени, само че също по този начин и за провокациите, които те слагат пред нас в областта на етиката, морала, киберсигурността.
„ Написах книгата „ Светът утре” за всички, без значение от възраст, пол и специалност, споделя Ван Хойдонк – за татковци и майки, служащи и мениджъри, преподаватели и студенти, изпълнителни шефове, министри, спортисти, съдии, служители и анализатори. Защото този предстоящ свят ще го сътворяваме дружно. Затова занапред би трябвало да се настроим за огромни промени и да сме подготвени да ги приемем. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР