Живата легенда в екстремните спортове Алекс Хонълд, който придоби популярност

...
Живата легенда в екстремните спортове Алекс Хонълд, който придоби популярност
Коментари Харесай

Световната легенда в катеренето Алекс Хонълд с ново върхово постижение

Живата легенда в рисковите спортове Алекс Хонълд, който закупи известност и около спечелилия „ Оскар “ филм “Free solo ”, въодушевен от неговата история, добави още един триумф към спортната си популярност, заяви climbingguidebg.com.

Хонълд е покорил извънредно сложен състезателен маршрут, категория 9а, който се намира в Mount Charleston и се назовава “Arrested Development ”. 9а е една от сложните категории в спортното катерене съгласно френската категоризация, където най-високата степен е 9c+.

Хонълд е атакувал за първи този маршрут преди години, само че опитът тогава не е бил сполучлив. Маршрутът е изкатерен за първи път през 2013. от Итън Прингъл.

Алекс Хонълд е идвал и в България като посетител на „ Банско Филм фест “. На 33 години Хонълд е считан за един от най-великите катерачи в историята, като за върхово негово достижение се счита изкачването без въжета на 900-метровата канара Ел Капитан в националния парк " Йосемити ". Той е единственият, съумял да изкатери скалата по този метод, а историческото му достижение е мотивът за основаването на документалния филм  “Free solo ” ( " Сам на скалата " ), който дефинитивно утвърди статута му на международна звезда.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР