Житото е хибридно, а хибридните храни отключват автоимунни заболявания -

...
Житото е хибридно, а хибридните храни отключват автоимунни заболявания -
Коментари Харесай

Защо да ядем хляб от лимец

" Житото е хибридно, а хибридните храни отключват автоимунни болести - споделя известният диетолог у нас Огнян Симеонов и предлага за повече информация по тематиката да прочетем книгата " Пшеницата - маскираният палач " на Уилям Дейвис. - Затова е по-добре да не се употребява фабричен самун, а да се купува от дребни пекарни, които го вършат с мая или сода. Аз върша вкъщи самун с лимец или спелта, които са потребни. Те не са хибридни. "

Твърдението на американския кардиолог доктор Уилям Дейвис за актуалната генно модифицирана пшеница, която е съществена съставна част на хляба, е, че е " съвършена хронична отрова ". Той е пресметнал, че ГМО пшеницата ни принуждава да изяждаме най-малко по 440 калории повече дневно.

Лимецът е зърнена просвета - предшественик на пшеницата. Казват още, че е " последната храна на Христос ", както и че е " храна-лекарство ". Насажденията от лимец не се нуждаят от пестициди и обогатители, за разлика от своите хибридни събратя - днешните сортове пшеница.

В биологичното произвеждане лимецът е желана и търсена просвета, лесна за развъждане, не е капризна на почва и климат и е устойчива към вредители. А хранителният състав на лимеца е доста богат на минерали и микроелементи, които са от извънредно значимо значение за здравето на човешкия организъм.

 Снимка 317404

Когато консумираме самун от лимец, си набираме по този начин нужните за положителното действие на организма цинк, манган, желязо и още доста микроелементи. Той е и отличен антиоксидант, предлага се на хора, диагностицирани с анемия. Сравнен с другите житни култури, в него се съдържат съвсем два пъти повече мазнини, белтъчини, фосфор, витамини от групите на В и А.

Лимецът е елементарно смилаема храна, а здравословният му резултат върху стомашно-чревния тракт се дължи и на твърдата обвивка на зърната. Тя не разрешава последните да полепват по червата и по този начин защищава от рак на стомаха.

 Снимка 317405

Преимущество е и фактът, че лимецът не съдържа холестерол. А е известно, че високите равнища на неприятния холестерол в организма отключват високо кръвно налягане, сърдечни и други съдови проблеми. Освен това усъвършенства положението на далака и панкреаса, както и на опорно-двигателната система.

Диетологът Огнян Симеонов твърди, че хлябът от лимец, подготвен у дома или платен от дребна пекарна, която предлага качествени артикули, засища в пъти повече от този, който всеобщо се предлага. И добавя да използваме при месенето сода или мая.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР