Житейските проблеми на дъщерята на Анахид Тачева и Коста Цонев

...
Житейските проблеми на дъщерята на Анахид Тачева и Коста Цонев
Коментари Харесай

Щерката на Анахид и Коста Цонев остана без дом

Житейските проблеми на дъщерята на Анахид Тачева и Коста Цонев – Теодора, не стопират към този момент години наред. Близки до семейството Цоневи издават, че неотдавна наследничката на именитата говорителка и огромния артист останала без собствен покрив над главата. Теодора продала жилището си в „ Люлин “, тъй като не успявала да свърже двата края. Сега тя и синът ѝ Дейвид, който е младеж, живеели на квартира чартърен.

Преди да се раздели с единствения си парцел, Теодора постъпи по подобен метод с наследствения апартамент в елитния столичен квартал „ Лозенец “, който майка ѝ ѝ остави. Тя го хариза съвсем на безценица заради финансов недостиг и го размени с по-малък в отдалечения квартал „ Люлин “.

Остатъкът от парите обаче бързо приключил и щерката на Анахид и Коста отново се върнала в същото тежко състояние. Затова се наложило да продаде и втория си дом, поемайки риска да се изнесе чартърен, без да знае дали ще може да го заплаща регулярно. Ако това не се случи, е напълно допустимо Теодора в обозримо бъдеще да остане на улицата.

Откакто се е върнала след дълго престояване в Италия у нас, животът ѝ е цялостен единствено с трагични обрати. Вече години наред тя изпитвала съществени компликации да си откри непрекъсната и добре платена работа. Последното ѝ прехранване е на болногледачка към частна софийска компания. Преди месеци стана ясно, че тя е кандидатствала за длъжността на основен обществен служащ в отдел „ Индивидуална оценка за хора с увреждания и обществени услуги “ в софийския регион „ Лозенец “ по конкурс, в който е била оповестена свободната работна позиция.

Тя обаче е била отрязана още преди да се яви на изявление, а претекстовете за това са, че не е показала копия от документи за добита образователно-квалификационна степен и копия от документи, които удостоверяват продължителността на професионалния опит. Дори славният генезис на Цонева не ѝ оказал помощ, с цел да успее да се снабди с предопределение в държавната институция.

Макар да е певица по обучение и специалност, напоследък Теодора се препитава като болногледачка, откакто опитва да прави разтривки, да работи като преводач от италиански, да продава облекла втора ръка и за малко бе назначена в прът център. На някои от позициите я уреждаше нейната снаха Мариана – брачна половинка на починалия ѝ брат Димитър, само че Теодора все намирала недостатъци и се отказвала. Затова и роднините ѝ спрели да я съжаляват и да ѝ подават ръка.

В продължение на 25 години Теодора се бе открила в Рим, само че откакто роди двете си деца и остана без работа, се прибра за непрекъснато в България. И тук обаче не съумя да откри реализация, изпадна в тежка меланхолия и претърпя няколко любовни разочарования. Това я провокира на 29 септември 2017 година да изпие гибелен коктейл от водка и успокоителни хапчета, който я прати в кома. Лекарите от „ Пирогов “ едвам съумяха да я спасят, а тогава към момента живата ѝ майка Анахид пристигна по неотложност от Америка, с цел да се погрижи за внучето си. Днес Дейвид е на 17 години, само че повтарял клас в учебно заведение поради неприятно държание. Теодора има и огромна щерка Мария от американец, която не е виждала години наред, тъй като момичето живее с татко си в Щатите.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР