Жителят на Калифорния Ерик Еставило реши да съди Twitter, както

...
Жителят на Калифорния Ерик Еставило реши да съди Twitter, както
Коментари Харесай

Фен на демократите съди Twitter за 88,7 милиона долара заради блокирането на Тръмп

Жителят на Калифорния Ерик Еставило реши да съди Twitter, както и двама американски политици - Илхан Омар и Александрия Окасио-Кортес. Според Newsweek повода за жалбата на мъжа пред съда е възбраната на сегашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп в обществената мрежа.

Еставильо съобщи, че е претърпял "непоносима болежка и страдалчество ", откакто акаунтът на президента е бил блокиран. Американецът добави, че като всеки различен клиент и той е бил прочувствено и душевен травмиран от обстоятелството, че на Тръмп му е неразрешено да написа в Twitter. Мъжът е оценил вредите, породени от блокирането, на 88,7 милиона $.

Той акцентира, че се надява да реализира възобновяване на акаунта на Тръмп, както и Twitter да блокира двете конгресменки от Демократическата партия Окасио-Кортес и Илхан Омар. Еставило е уверен, че и двете дами разпространяват „ източната комунистическа философия “ в обществената мрежа.

Ищецът добави, че заради многочислените си здравословни проблеми, той рядко напуща дома си и няма другари, тъй че разчита доста на Twitter за политически полемики.

Мъжът разясни, че поддържа демократите, само че има вяра, че делото ще помогне да се отбрани първата корекция на Конституцията на Съединени американски щати, която подсигурява, наред с други неща, че Конгресът няма да накърнява свободата на словото и свободата на печата.

На 7 януари създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг разгласи, че Тръмп ще остане без обществената мрежа до края на президентския си мандат. На 9 януари Twitter за неопределен срок блокира акаунта му заради „ риск от по-нататъшно подбудителство към принуждение “. Освен това управлението на услугата за микроблогове даде обещание да блокира акаунта на всеки консуматор, който даде думата на американския президент.

Блокирането на информационни канали, употребявани от поддръжниците на Тръмп, стартира след размириците, които те водиха на 6 януари. Те нахлуха в постройката на Капитолия и обкръжиха Сенатската зала. Сенаторите и конгресмените трябваше да пресечен съвещанието, на което беше планувано да одобрят резултатите от гласуването в изборната гилдия. В резултат на митинга петима души починаха.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР