Жителките на Алжир не искат да се обличат според правилата

...
Жителките на Алжир не искат да се обличат според правилата
Коментари Харесай

Бунтът на разсъблечените: Мюсюлманки хвърлиха буркините и излязоха на гол протест в Алжир

Жителките на Алжир не желаят да се обличат съгласно разпоредбите и проведоха митинг. Жени се строиха по бански в редица на крайбрежни градове в страната. " Чух за тази самодейност във Facebook ", разяснява Уарда, която е началник на културните действия в Алжир и взима присъединяване в два митинга под знамето на това, което в този момент се назовава " протеста на бикини ". Целта му е да даде независимост на мюсюлманките и да живеят отвън стандарта.


Тя започва самодейността във Фейсбук при започване на лятото 2017, когато дребен брой алжирци поддържат самодейността. След известно време, обаче, тя доближава 5 248 фенки.

Тази дребна " група отделила се от консерваторите " съгласно нея е глобени от управляващите.



" Държавата пази дамите, твърди тя. Дори и да не сме ваксинирани против консервативните самостоятелни начинания, като да вземем за пример тези, алжирски закона и страната пази свободата на рокля. "
" Когато бях младеж, в никакъв случай не е имало проблем, с цел да получите в тима. С изключение на това, че по време на алжирската гражданската война видях по какъв начин се опълчват на държавното управление ислямисти е това е оставило своя отпечатък ", добавя тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР