Жителка на Стара Загора ще посрещне коледните празници с 50

...
Жителка на Стара Загора ще посрещне коледните празници с 50
Коментари Харесай

Касова бележка от 55 ст. донесе на старозагорка 50 000 лева от НАП

Жителка на Стара Загора ще посрещне коледните празници с 50 000 лв. по-богата, откакто името й бе изтеглено на инцидентен принцип през днешния ден в лотарията с касови бележки на Национална организация за приходите, оповестиха от пресцентъра на Национална агенция за приходите.

Неделина Колева завоюва огромната премия в третия, финален сезон на Лотарията с касов бон на стойност 0,55 лева В понеделник, на 9.12.2019 година в ефира на bTV, водещите Павел Колев и Ицака изтеглиха още двама печеливши – месечен и седмичен. Павлина Христова от Добрич е късметлията за декември, която сграбчи премията от 2000 лева, а русенката Мария Пеева ще прави невероятни фотоси с новия си таблет с ретина екран.

От началото на третия сезон на самодейността, за присъединяване са регистрирани над 20 милиона касови бележки на обща стойност 270 милиона лв., като над 2 милиона от тях са сканирани посредством мобилното приложение на Национална агенция за приходите и нововъведения QR код на бележките.

И след края на
лотарията, мобилното приложение на Национална агенция за приходите ще продължи да е от помощ на потребителите и посредством него те ще наблюдават същински ли са касовите бележки, които търговците им издават. Над 150 000 души всекидневно работят като данъчни инспектори, проверявайки касовите си бонове. Повечето касови апарати към този момент печатат бележките с кодове, а до края на януари 2020 година те ще станат наложителен атрибут за всеки касов бон.

Освен с функционалност „ данъчен контрольор “, мобилното приложение предлага и навигация до офисите на Национална агенция за приходите, информация за здравно-осигурителен статус, данъчен календар и информация за регистрация по Данък добавена стойност.

Мобилното приложение на Национална агенция за приходите е гратис и се предлага за iOS и Android устройства.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР