Жителка на село Винево, община Минерални бани, навърши 103 години.

...
Жителка на село Винево, община Минерални бани, навърши 103 години.
Коментари Харесай

Жителка на с. Винево стана на 103 години

Жителка на село Винево, община Минерални бани, навърши 103 години. Поздрави и дарове за баба Хафизе Халил е изпратил кметът на общината Мюмюн Искендер. Делегацията от общината при рожденичката е била водена от ръководителя на общинския съвет Мехмед Лятиф, оповестиха от локалната администрация.

Столетницата е родена и израснала в село Винево, в него е минал и целият й живот. Тя избира да живее независимо, макар че има трима сина и щерка. Нейните близки идват да й донесат храна и да почистят къщата.

Като млада Хафизе отглеждала тютюн. Допреди една година тя сама се грижела за градината и къщата си. Съпругът на столетницата - Джафер Мюслю, умрял преди 32 години и от този момент тя е сама, описват от пресцентъра на общината.

В община Минерални бани има трима столетници. Освен Хафизе Халил, на 103-годишна възраст е и Ана Хаджиева от село Караманци. Трета по възраст се подрежда Шефие Алиосман от село Ангел челник, чиито години са 101. Според възрастните хора пословичното дългоденствие на живеещите в региона се дължи най-много на минералната вода и чистия въздух.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР