Жителка на село Петров дол, община Провадия, се обърна към

...
Жителка на село Петров дол, община Провадия, се обърна към
Коментари Харесай

Екипи на ЕРП Север спасиха щъркел

Жителка на село Петров дол, община Провадия, се обърна към екип на Електроразпределение Север, работещ по електроразпределителната мрежа на селото със сигнал за паднало от гнездото щъркелче. С помощта на 12-метрова автовишка експертите на компанията върнаха дребното в дома му.

Специално внимание бе оказано на щъркеловото гнездо, което бе потърпевшо от бурите през последните седмици. Енергетиците отстраниха висящи клони в основата на гнездото, които създаваха риск от запалване при контакт с проводниците напрегнат.



Стълбовете от електроразпределителната мрежа са желано място за гнездене от щъркелите, само че близостта до въздушните проводници заплашва сигурността на птиците. Електромонтьорите на сдружението нерядко влизат в ролята на спасители на пернатите.

Електроразпределение Север има основана настояща стратегия за слагане на платформи, които се поставят на мястото на построени към този момент щъркелови гнезда, само че на безвредно разстояние от проводниците. ЕРП Север работи с екологичните сдружения по взаимни планове за обезопасяване на електрически уреди и обезпечаване на умерено престояване на птиците на територията на Североизточна България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР