Жителка на провадийското село Петров дол сигнализира екип на Електроразпределение

...
Жителка на провадийското село Петров дол сигнализира екип на Електроразпределение
Коментари Харесай

Екип на Енергото спаси щъркел

Жителка на провадийското село Петров дол алармира екип на Електроразпределение Север за паднало от гнездото щъркелче, оповестиха от пресцентъра на сдружението.

С помощта на 12-метрова автовишка експертите на компанията върнаха дребното в дома му. Специално внимание бе оказано на щъркеловото гнездо, което бе потърпевшо от бурите през последните седмици.

Енергетиците отстраниха висящи клони в основата на гнездото, които създаваха риск от запалване при контакт с проводниците напрегнат. Електрическите стълбове са желано място за гнездене от щъркелите, само че близостта до въздушните проводници заплашва сигурността на птиците.

Електромонтьорите на сдружението нерядко влизат в ролята на спасители на пернатите. Електроразпределение Север има основана настояща стратегия за слагане на платформи, които се поставят на мястото на построени към този момент щъркелови гнезда, само че на безвредно разстояние от проводниците. Компанията работи с екологичните сдружения по взаимни планове за обезопасяване на електрически уреди и обезпечаване на умерено престояване на птиците на територията на Североизточна България.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР