Жителите в някои райони на австралийската столица Канбера бяха евакуирани

...
Жителите в някои райони на австралийската столица Канбера бяха евакуирани
Коментари Харесай

Пожарите и жегите в Австралия се върнаха, жители на Канбера са евакуирани

Жителите в някои региони на австралийската столица Канбера бяха евакуирани за малко в сряда, откакто покрай летището избухнаха горски пожари. Високите температури се завърнаха след няколко дни на захлаждане, а броят на безконтролните огнища из югоизтока на страната се усили, съобщи Ройтерс.

Шосетата са затворени, а управляващите уведомиха жителите да изоставен или да стоят надалеч от предградията източно от Канбера. Няма данни за потърпевши хора и материални вреди.

През последните седмици в Канбера, Сидни и Мелбърн, покрити с плътни облаци пушек от пожарите, качеството на въздуха бе едно от най-лошите в света. От септември насам из Австралия бушуват стотици горски пожари, в които починаха 29 индивида и към един милиард животни. Унищожени бяха 2500 жилища и площи с размерите на Австрия.

Противопожарните служби се възползваха от дъжда и по-ниските температури през последните седем дни, с цел да овладеят някои огнища, само че през днешния ден отдихът завърши с връщането на горещината и ветровете.

Според икономисти огнените стихии може да нанесат на австралийската стопанска система вреди за 5 милиарда австралийски $ (3,4 милиарда щатски долара).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР