Жителите в Гърменския край са настръхнали, след като завариха гробищата

...
Жителите в Гърменския край са настръхнали, след като завариха гробищата
Коментари Харесай

Менте ходжа прави магии за смърт

Жителите в Гърменския край са настръхнали, откакто завариха гробищата на две села Хвостяне и Дъбница осеяни със фотоси на живи хора. „ Направо се чудим какво е това – снимки на локални и непознати хора, посипани с пръст. Други, увити във вестници, завързани с връв и забодени като свещ”, разказа покъртителната панорама Фатме Г. По думите на младата студентка по медицина, евентуално се касае за шегобиец, само че други в Гърмен били на мнение, че това са ритуали за болест или гибел, с които смешка не трябва, написа в. „ Телеграф”.

Специалисти по езобранша разясниха, че случаят е работа на някой маг или ходжа, който е приел повече поръчки, в сравнение с може да извърши. „ Схемата е следната: той си стои в София или в различен завършек на България и приема поръчки за вълшебства в офиса си. Взима сред 1000 и 2000 лв. за разрушение на семейство, за влюбване, за шанс или болест. После търси гробища в провинцията, с цел да направи ритуала, че да си оправдае хонорара”, описа Симона Тодорова, изследователка на магическите практики на Балканите. В съответния случай хората, чиито снимки приживе са се озовали измежду покойниците, са от Гоце Делчев, Благоевград, Гърмен, София, имало доста и на живеещи в чужбина.

„ Това е някой пишман ходжа, тъй като в случай че е с богословско обучение, няма да тръгне да вреди”, даде своята версия на фрапантната преживелица отец Георги Гелеменов. Екзорсист номер 1 у нас бе безапелационен, че зулумът е дело на човек от Неврокопския край. „ Целта му в този момент е да всее суматоха и хорицата като уплашени сърнички да хукнат при него за консултация и повреждане на магия. Но от мене да знаете – обред, изработен от ходжа, е като храпов механизъм – позволява придвижване единствено в една посока. Затова след това магията не може да се скапе от изпълнителя, а единствено от православен свещеник”, декларира Гелеменов, който е квалифициран екзорсист от Рощок, Германия. Той споделя, че работи за 40 лв. хонорар, до момента в който цената на магиите нямала таван. Гелеменов изясни още, че магиите на гробища са най-опасни, тъй като негативната сила там била най-силна. Ритуалчиците работели главно с трупни кости, пръст от пресни гробове и сури от Корана. „ В един различен обред се употребява вода от труп. Работници в моргите продават водата, с която мият труповете, в пластмасови шишета против 100 лева за литър. Вещерите – техните клиенти, след това взимат доста повече. С нея се пръскат облеклата на хората или праговете на вратите им. Вярва се, че по този начин може да си замине освен нароченият, само че и целият му род”, разказа последните практики в езобранша Георги Гелеменов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР