Жителите се оплакват от ограда затворнически зад домовете им. Ето какво знаем

...
Ограда от верижна мрежа, покрита с бодлива тел, наскоро се
Коментари Харесай

Ограда от верижна мрежа, покрита с бодлива тел, наскоро се издигна покрай канал, който минава през северен Форт Колинс, предизвиквайки въпроси и пренебрежение от жителите наблизо, които казват, че това прави района да изглежда като това е част от затвор.

Няколко жители на квартали близо до North Lemay Avenue и Country Club Road се свързаха с град Форт Колинс и служители на окръг Ларимър през изминалата седмица, заедно с жителите на Колорадо, изразявайки загриженост за това, няколко описани като изграждаща се „ограда в стил затвор“.

Опасенията варират от естетиката на „агресивно изглеждащата“ ограда до притесненията относно нейното въздействие върху стойността на имотите, дивата природа и достъпа до това, което се е превърнало в любимо място за разходка на мнозина, които живеят наблизо.

„Компанията за канали трябва да бъде добросъседска и да обсъжда тези неща с нас“, каза Нейтън Мюлер, жител на района.

The Larimer-Weld канал, известен преди като Eaton Ditch, се вие ​​от запад на изток през северния Форт Колинс, навътре и извън границите на града. Управлява се от Larimer & Weld Irrigation Co. и пренася вода от река Poudre на изток на около 40 мили.

Колорадецът разговаря с жители и служители от града и окръга относно оградата. Larimer & Weld Irrigation Co. не върна две заявки за интервю.

Ето какво научихме за оградата и дали е в съответствие с градските и окръжните разпоредби:

Къде е оградата, която се строи?

Две огради, простиращи се на няколкостотин фута, се виждат по протежение на изкопа при пресичането му с авеню North Lemay, една на изток и една на запад. Едната ограда е в границите на град Форт Колинс, а другата не е, което усложнява нещата.

Фил Сорейд, чиято къща граничи с канала на авеню Лемей извън границите на града, сподели с Колорадо уведомителното писмо, което е получил от компанията за напояване.

„Моля, имайте предвид, Larimer & Weld Irrigation Company ще инсталира ограда от високата и ниската страна на Larimer & Weld Canal, граничеща или минаваща през вашия имот,“ писмо с дата 16 юни и подписан от Кимбърли Нелсън каза. „Компанията ще разполага с екипи и оборудване, работещи в и около канала по сервитута на компанията от юли до есента на 2023 г.“

Първоначално той беше с впечатлението, че оградата ще се простира през километри от квартали , каза Сорейде, но оттогава той беше накаран да вярва, че ще бъде изградена ограда на кратко разстояние в точките за достъп до канали до улици като Lemay Avenue. Друг жител на квартала, който се е свързал с компанията за напояване, Нейтън Мюлер, каза, че му е казано, че оградите ще бъдат издигнати и близо до Timberline Road и College Avenue.

Сорейд каза, че оградата зад къщата му първо е започнала да се издига на 7 август.

Верижната ограда с три бодлива тел на върха се простира на по-малко от 1000 фута от източната страна на Lemay и по-малко от 500 фута от западната страна. В понеделник нямаше бариери, забраняващи достъпа до пътеките от двете страни на канала, но Сорейде каза, че разбирането му е, че в крайна сметка ще бъде построена порта, за да се ограничи достъпът.

Пропуските в долната част на оградата бяха 1 до 2 фута височина, но не е ясно дали оградата е завършена. В понеделник геодезическите екипи работеха покрай канала.

"Доколкото разбирам, това е законно", каза Сорейде в интервю в дома си в понеделник. Но той иска да види строителството спряно, докато не бъде завършено обществено изслушване и оценка на въздействията. На заседание на Общинския съвет на Форт Колинс във вторник той твърди, че не са провеждани екологични, икономически или инженерни проучвания преди строителството.

Пътеките покрай канала се използват широко от общността и са били използвани от години, каза той в интервю за Coloradoan. След това преди няколко години бяха поставени знаци, предупреждаващи за навлизане на чужди граници. Някои от знаците са били съборени, каза той.

В понеделник нямаше знаци, показващи, че достъпът е забранен.

Когато Soreides купиха къщата през 2016 г., те търсеха онзи „между селско-градски“, където могат да се наслаждават на природата. Пам Сорейд отбеляза дивите животни, които могат да се видят по протежение на канала: видра, гъски и елени.

Но сега оградата не е просто дразнене на очите, казаха те и други. Това е внушително и не на място в жилищната среда.

Засега участъкът от оградата изглежда е ограничен до тези няколкостотин фута на Lemay Avenue. Градът не знае за други участъци от ограда, които може да са били построени досега, и не е виждал никакви планове за оградата, каза Рупа Венкатеш, помощник градски управител.

Лесли Елис, общността на окръг Ларимър, директор за планиране, инфраструктура и ресурси, каза, че компанията за напояване не е отговорила на техните запитвания. „Нашето разбиране е, че е на няколкостотин фута“, каза тя.

Защо оградата се издига?

Жителите казаха на Coloradoan, че служителите на напоителната компания се позоваха на проблем с отговорност поради лагери и общо преминаване през пътя на канала.

Имейли до членове на обществеността от длъжностни лица, включително комисар на окръг Ларимър Джон Кефалас и Венкатеш, показват същото.

Сорейд каза, че напоителната компания каза, че е имало проблеми с вандализъм и боклук.

"Те правят това, защото застрахователната компания повишава тарифите", теоретизира Сорейде. „Изграждането на ограда е решение, но не и единственото решение.“

Той предположи, че компанията може вместо това да плати по-високите застрахователни ставки или да добави сигурност.

Кой притежава земята и изисква ли се разрешение за изграждане на такава ограда?

Сложно е. Части от канала минават през границите на град Форт Колинс, а части минават през некорпоративен окръг Ларимър, където правилата са различни.

След проучване на собствеността върху земята и сервитутите, окръгът установи, че има „много различни модели на собственост“ включващ множество подразделения и града, каза Елис. В окръга не се изискват разрешителни и окръжните поземлени агенти заключиха, че въпросът вероятно е гражданско дело между компанията за напояване и собствениците на жилища до оградата от западната страна на Lemay.

„Нямаме никакви орган по този въпрос. Ние просто се опитваме да бъдем ресурс за квартала," каза Елис.

Но във Форт Колинс се изисква разрешение за всяка ограда, по-висока от 6 фута и за ограда от всяка височина, когато граничи с естествена зона, каза Ванкатеш.

Ето защо градът издаде заповед за спиране на работата по оградата на запад от Lemay Avenue, която е в границите на града. Компанията за напояване каза на града, че ще се съобрази, като поддържа оградата под 6 фута, каза Ванкатеш.

Но ако компанията за напояване иска да продължи да строи оградата покрай близкото блато Redwing, ще трябва да кандидатства за две разрешителни: разрешение за посегателство и разрешение за изграждане на структурата, според градския кодекс, каза Ванкатеш.

Градът все още не е видял никакви разрешителни от Larimer & Weld Irrigation Co., градски управител Кели ДиМартино отбелязано на срещата на Общинския съвет във вторник вечерта.

Какво се случва сега?

Soreide иска компанията за напояване „да я направи да изглежда по-малко като наказателна институция“, дори ако това означава само премахване на бодлива тел.

Но това все още няма да отговори на притесненията на жителите относно достъпа.

Въпреки че компанията за напояване може да каже, че пътеките покрай канала не са удобство за общността, Soreide каза, че те така или иначе са станали едно цяло.

Един жител, който писа на Coloradoan, каза, че оградата може да служи за предотвратяване на достъпа на хората до пътя на канала от Lemay, но няма да спре всички хора, които живеят по него от използването му и това създава неравен достъп.

Докато някои жители казаха, че са успели да говорят с представители на напоителната компания, други казаха, че не отговарят на обажданията им.

„Дори ако се окаже, че компанията за изкопаване е технически в рамките на техните права, те трябва да носят отговорност за въздействието на действията си върху широката общественост“, каза Сорейде.

„Ако има основателни причини да се издигне такава бариера в нашата общност, аз и общността имаме право да знаем какви са те. Обществеността поне заслужава форум."

Тази статия първоначално се появи на Fort Collins Coloradoan: Жителите протестират срещу издигането на ограда в североизточния Fort Collins

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР