Жителите са сигнализирали институции у нас, че дърветата в зелената

...
Жителите са сигнализирали институции у нас, че дърветата в зелената
Коментари Харесай

Умишлено убиват дървета в ”Лозенец”, ще строят

Жителите са алармирали институции у нас, че дърветата в зелената повърхност съзнателно се убиват. Според тях е допустимо това да се прави за на мястото да бъде издигната следващата висока постройка, заяви bTV.
Местните забелязали, че 100-годишните дървета, които са ситуирани на територията на паркинг, стартират да умират. В хода на инспекция станало ясно, че заболяването при дърветата е дело на хора - на всяко дърво са направени голям брой дупки в основата към корените. В дупките имало налята течност, която все още е неустановена. Жителите на квартала допускат, че става въпрос за химикал.

По случая локалните сигнализирани Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи. От полицията уведомили Регионалната инспекцията по околната среда и водите в София. Екоинспекторите са създали инспекция, като се чака по-късно през днешния ден резултатите да станат ясни и да се разбере каква тъкмо е излятата течност в коренната система на дърветата.

Междувременно кметът на региона изрично застава на страната на хората. По думите му това е съзнателно тровене на дърветата. Той също сезирал институциите по случая.

Въпросният имот се води за озеленяване, а не за застрояване. Парцелът обаче има притежател. От общината изясняват, че в случай че притежателят изиска смяна на устройствения проект, тъй че да строи върху земята, той първо би трябвало да уведоми за това локалната администрация. След това от общината би трябвало да провеждат публично разискване за това дали на мястото да се строи или не. Общината не е предложила теренът за строителство.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР