Жителите от столичния квартал Обеля излизат на протест срещу застрояването

...
Жителите от столичния квартал Обеля излизат на протест срещу застрояването
Коментари Харесай

Жителите на Обеля на протест срещу застрояването на зелените площи

Жителите от столичния квартал " Обеля " излизат на митинг против застрояването на междублокови пространства.

Протестиращите са възмутени от отношението на районната община и кмета на регион " Връбница " Младен Младенов към казуса.

Не ни беше обещано пояснение, когато попитахме какво имат намерение да изградят в градинката в междублоковото пространство на бл. 244, бл. 245 и бл. 247 в ж.к. " Обеля-2 ", не ни бяха показани никакви документи, недоволстват хората.

По тази причина от 8 юли жителите на квартала стачкуват с искане застрояването да бъде прекъснато.
 Собственикът на терена пред блок 73 в
Собственикът на терена пред блок 73 в " Младост 1 " стачкува дружно с жителите

Имотът им в никакъв случай не е бил предназначен за озеленяване, твърди шефът на компанията

Те упорстват да стартира процедура по приемане на промени на общия организационен проект (ОУП) и подробните устройствени проекти (ПУП) на София и в частност на кв. " Обеля ", ж.к. " Обеля-1 " и ж.к. " Обеля-2 ". Освен това и склон да бъде натрапен мораториум за издаване на позволения за градеж и монтаж на краткотрайни уреди, както и ограждане на терените в междублоковите пространства до приемането на нов обстоен организационен проект.

Сред настояванията на протестиращите е и започването на процедура за смяна на застроителните проекти на жилищните комплекси, която да подсигурява придобиването на статут " за озеленяване " от терените в междублоковите пространства, както и да се забрани продажбата и замяната на парцели, благосъстоятелност на Столична община.

Хората упорстват да се извърши инспекция на всички покупко-продажби, свързани с придобиването на парцели на територията на междублоковите пространства, детските площадки, площадките за игри и спорт и зелените площи. Те оферират и р айонните общини да обезщетяват притежателите, чиито парцели се намират на територията на междублоковите пространства.

Протестиращите показват, че с предложенията си целят да се предотврати застрояването на съществуващите зелени площи и да се обезпечат задоволително места за отдих на жителите.

Организаторите оповестяват, че митингите ще се организират всеки ден до 25 юли. В случай че настояванията им не бъдат изпълнени, те имат подготвеност да възобновят протестните дейности.
 Протест в
Протест в " Младост " против градеж на 12-етажен хотел

Чистотата и правото на естествен живот ще се нарушат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР