Жителите на варненското село Синдел се оплакват, че престъпността там

...
Жителите на варненското село Синдел се оплакват, че престъпността там
Коментари Харесай

Заради престъпност: В Синдел настояват за постоянно полицейско присъствие

Жителите на варненското село Синдел се оплакват, че престъпността там е всекидневие и упорстват за непрекъснато полицейско наличие.

Снимка: btvnovinite.bg

Побоища, палежи, произшествия, породени от дрогирани или неправоспособни водачи. Хората от Синдел описват, че съвсем няма ден, в който в селото да не се случи случай.

" Всеки ден става някакъв проблем, карат без книжки ", споделя кметът на селото Пламен Лазаров.

Снимка: btvnovinite.bg

Местните обаче се опасяват да приказват намерено за проблемите. А подадат ли сигнал до полицията, стават жертва на възмездие.

" Разсякоха ми входната врата, която е желязна, с винкели, с брадвата. И със закани: Ще ви смачкаме, ще ви убием ", споделя Маргарита Дякова.

Снимка: btvnovinite.bg

Преди седмица близо 40 души атакуват и пребиват четирима служащи, които ремонтират постройката на здравната работа и на пощата, заради простата причина, че не са от селото.

В центъра още стоят следите, откакто на Нова година група мъже паркират и палят автомобил за наслаждение. Наскоро са нападнати и двама служители на реда, пробвали да извършат арест.

Снимка: btvnovinite.bg

Днес в Синдел шефът на полицията във Варна разгласи, че за една година тук са извършени над 130 интервенции. Проверени са 1500 души, арестувани - 50, формирани са 14 досъдебни производства и са формирани над 500 акта.

" Акциите ще продължат в този порядък, в който се организират и досега. Обстановката се усъвършенства, само че ни следва още доста работа ", съобщи ст. комисар Даниел Пашов, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна.

Скоро в селото ще бъде построена приемна с контрольор, с цел да има непрекъснато полицейско наличие, както и видеонаблюдение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР