Жителите на украинския Мелитопол поздравиха руските военни, които влязоха в

...
Жителите на украинския Мелитопол поздравиха руските военни, които влязоха в
Коментари Харесай

Жителите на Мелитопол посрещнаха руските военни с червени знамена

Жителите на украинския Мелитопол поздравиха съветските военни, които влязоха в града. Това оповестиха в събота, 26 февруари, в Министерството на защитата на Руската федерация.

Гражданите поздравиха съветските военнослужещи, като някои по-възрастни поданици излязоха на улиците с червени флагове, оповестиха от ведомството.

„ Вечерта на 25 февруари, след десантирането на десантна офанзива в региона на селището Азов (Украйна), съветски елементи потеглиха и, без да срещнат опозиция, влязоха в Мелитопол “, прибавиха от съветското министерство на защитата..

На 24 февруари съветски военни поеха контрола над атомната електроцентрала в Чернобил. Те се договориха с военнослужещите от обособен батальон за отбрана на атомната електроцентрала на Националната армия на Украйна за взаимна отбрана на енергоблоковете, саркофага и хранилището за отработено нуклеарно гориво. Военнослужещите на Русия и Украйна рапортуваха за взаимната защита на АЕЦ в Чернобил.

Радиоактивният декор в региона на атомната централа е естествен, личният състав продължава да обслужва оборудванията в естествен режим. Сътрудничеството сред Руската федерация и украинските експерти подсигурява изключването на опцията за нуклеарна провокация. Изявленията на Киев за въоръжени конфликти край атомната електроцентрала и предизвестията за повтаряне на нещастието от 1986 година не дават отговор на действителността.

На 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи специфична интервенция за отбрана на цивилното население на Донбас. След това украинският водач Владимир Зеленски упрекна Русия, че е блъснала военната инфраструктура на страната и вкара военно състояние в цяла Украйна. Той сподели още, че Киев прекъсва дипломатическите връзки с Москва и изтегля дипломатите си от посолството.

Руското министерство на защитата акцентира, че армията не е нанасяла въздушни ракетни или артилерийски удари по градовете на Украйна. Мирното население на страната не е в заплаха. Високоточни средства за заличаване извеждат от строя единствено военната инфраструктура. Към 25 февруари 211 украински военни уреди, в това число американските противотанкови ракетни системи Javelin и английските NLAW, са били деактивирани от високоточни оръжия.

На 21 февруари ръководителите на ДНР и ЛНР Денис Пушилин и Леонид Пасечник се обърнаха към Владимир Путин с молба за признание на независимостта на републиките. Съответните постановления са подписани вечерта на същия ден. В наличието на водачите на републиките президентът на Руската федерация подписа и контракти за другарство, съдействие и помощ. Документите бяха утвърдени на идващия ден както от самите републики, по този начин и от съветската Държавна дума.

Ситуацията в Донбас ескалира на 17 февруари 2022 година В Донецката и Луганската национални републики се оповестява за тежки обстрели от украинските сили за сигурност, в това число с тежки въоръжения. Републиката разгласи обща готовност и евакуация на цивилни на територията на Русия.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР