Жителите на украинския град Волноваха, освободен от силите на Донецката

...
Жителите на украинския град Волноваха, освободен от силите на Донецката
Коментари Харесай

Жителите на Волноваха разказаха за палежите на жилища от въоръжените сили на Украйна

Жителите на украинския град Волноваха, освободен от силите на Донецката национална република с поддръжката на съветската войска, описаха на кореспондента на " Известия " Семьон Еремин за палежите на жилища от украинските военни.

Според Александър Самакиш това е направено за провокация.

„ Украинските военни закараха всички до мазето, а по-късно изляха туба с бензин в квартирите и ги подпалиха. За да могат по-късно да кажат, че ето, руснаците дойдоха, бомбардираха, изгориха домовете на хората и по този начин нататък “, сподели той.

По разказите на локални поданици, те били принудени да стоят в мазетата две седмици, до момента в който украинските управляващи ги оставили на произвола на ориста, без да се грижат за храна и бомбоубежища.

„ Проблемът е, че нашето държавно управление ни изостави. Още от 25-ти няма ток в града, полицията е евакуирана. В града нямаше ред. Магазините започнаха да се ограбват към този момент на 26”, сподели Юлия Мелниченко.

На 17 февруари обстановката в Донбас ескалира доста. Донецката и Луганската национални републики се обърнаха за помощ към Руската федерация. На 21 февруари съветският президент Владимир Путин подписа декрет за признание на независимостта на ДНР и ЛНР. На 24 февруари Русия стартира интервенция за отбрана на цивилното население на Донбас.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР