Жителите на украинската столица Киев ще трябва от понеделник да

...
Жителите на украинската столица Киев ще трябва от понеделник да
Коментари Харесай

В Киев: на ресторант или фитнес само с ваксинационен сертификат

Жителите на украинската столица Киев ще би трябвало от понеделник да показват имунизационно уверение или негативен тест за COVID-19, с цел да посещават заведения за хранене, фитнес зали и да употребяват публичен превоз, оповестиха градските управляващи, откакто Украйна записва нов рекордно висок дневен брой инфектирани с ковид, съобщи организация " Ройтерс ".

По данни на здравното министерство за последното денонощие в страната са регистрирани 26 071 нови случая, с което беше " усъвършенстван " предходния връх от 22 октомври - 23 785 нови инфектирани. Новите смъртни случаи са 576. " Украйна записва най-високото равнище в цялата пандемия по всеки от индикаторите - брой на нови дневни случаи, хоспитализации и умряли ", сподели здравният министър Виктор Ляшко.

От началото на пандемията страната е записала 2,85 милиона инфектирани с COVID-19 и 66 204 смъртни случая. Киев ще затегне рестриктивните мерки поради внезапно нарастване на инфектираните, съобщи кметът Виталий Кличко. Правителствена комисия разгласи столицата за " алена зона ", което допуска налагане на най-строги ограничения. От 1 ноември заведенията за хранене, фитнесите, комерсиалните и развлекателните обекти ще могат да работят единствено в случай че целият им личен състав е имунизиран. На тези места, както и в публичния превоз няма да бъдат допускани хора без имунизационно уверение или негативен тест за COVID-19. Правителството към този момент наложи наложителна имунизация за някои работещи в държавния бранш.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР