Жителите на Ухан са призовани да останат по домовете си

...
Жителите на Ухан са призовани да останат по домовете си
Коментари Харесай

Останете си по домовете, зоват в Ухан дни преди да отменят ограниченията

Жителите на Ухан са призовани да останат по домовете си и да усилят ограниченията за сигурност. Призивът е насочен няколко дни преди плануваната анулация на рестриктивните мерки за пътешестване, наложени в Ухан след възникването на епидемията в града, оповестяват медии.

Градските управляващи приканиха жителите да бъдат деликатни, до момента в който държавното управление се пробва да предотврати втора вълна от инфектирани, идващи от чужбина и анулира някои прецизни противоепидемиологични ограничения.

От началото на здравната рецесия Китай е удостоверила повече от 81 600 случая, в това число и 3322 умряли, само че равнището на бистрота към числата е под въпрос. До тази седмица Националната здравна комисия на страната не включваше в статистиката хората с позитивна проба, само че без признаци. Днес управляващите потвърдиха 31 нови случая, в това число два, които са предадени в страната. Четирима души са умряли, всички в Ухан.

Докато случаите понижиха фрапантно от февруари, управляващите в Ухан предизвестиха за висок риск от връщане на болестта.

През последните седмици в Ухан бяха анулирани някои рестрикции, а пътуването ще бъде разрешено от 8 април, само че единствено за тези със зелен " здравен код ".

В събота Китай ще организира национално възпоменание за 14-те " мъченици ", които починаха, до момента в който се бориха с вируса. Знамената ще бъдат спуснати на половина, в това число и над непознатите посолства. Всички развлекателни събития ще бъдат анулирани. В 10,00 часа е планувано триминутно безмълвие.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 900 000 доказани случая, а умрелите са повече от 45 000. Регистрирани са случаи в 205 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 1 млн. случая и над 53 000 умряли в 181 страни, възстановили са се повече от 212 000. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР