Жителите на три селища в района на Созопол излизат на

...
Жителите на три селища в района на Созопол излизат на
Коментари Харесай

Три созополски села излизат на общ протест в Черноморец

Жителите на три селища в региона на Созопол излизат на митинг, оповестява БНР.

Причините за недоволството им са разнообразни, само че проявата ще се организира взаимно на централния площад пред читалището в Черноморец.

Наследници на земи, които попадат в обсега на военните поделения край Черноморец, са срещу продажбата на парцелите, която е оповестена от Министерството на защитата. От 2005 година те упорстват министерството на защитата да им върне земеделските земи, намиращи се в местностите " Червенка " и " Аклади ". Водят се и правосъдни каузи.

Жителите на Атия пък не желаят на едвам 300 метра от селището да се построяват площадки за рискови токсични боклуци. Те излизат за повторно на митинг - преди месец локалните показаха недоволството си от концепцията с обсада на пътя за Атия.

От своя страна хората от село Присад стачкуват поради липса на вода. Проблемите с водоснабдяването са дългогодишни. Поради тази причина преди година локалните желаеха провеждането на локален референдум за отделянето на Присад от община Созопол и присъединението му към община Бургас. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР