Жителите на три села в община Лом обявиха готовност за

...
Жителите на три села в община Лом обявиха готовност за
Коментари Харесай

Три села в Ломско на бунт срещу керваните тирове край Дунав

Жителите на три села в община Лом оповестиха подготвеност за митинги поради колоните от тежкотоварни камиони, които фучат край домовете им, пукат стени и унищожават пътищата в региона. Ако не бъдат взети незабавни ограничения за нормализиране на обстановката, ще стартират блокади на пътя към Дунав мост 2 при Видин, предизвестиха хората.

В писмо, съпроводено от стотици подписи до Общинския съвет, кмета в Лом и Агенция „ Пътна инфраструктура ” жителите на селата Орсоя, Сливата и Добридол недоволстват поради кошмарите, на които са подложени от пет години след стартирането в употреба на моста Видин – Калафат. Кервани от ТИР-ове се точат непрекъснато през селата, а тътенът и разтърсванията от придвижването им цепи стените и покривите на къщите и разрушава пътните настилки.  tir__lom1

„ От лятото на 2015 година всички здания по централната улица на Добридол, откъдето минават камионите са напукани, а пет необитаеми къщи са паднали! ”, съобщи кметът на селото Младенка Младенова.

„ Жилищата ни се разрушават, а пътят пропада, към този момент е непристъпен, потрошихме колите си! ” недоволстват хората.
Три сигнала за ужаса от тежкия трафик е подала до виновните институции до момента единствено управничката на Добридол, само че ответни дейности не последвали, показа тя.

В края на предходната година тогавашният началник на АПИ съобщи пред публицисти и кмета на Лом Пенка Пенкова, че са отпуснати 1 млн. лв. за ремонт на пътя Лом-Орсоя-Добридол. С изключение на няколко изкопани канавки обаче по шосето, нагънатото с изключение на от ТИР-овете и от свлачище, до момента не са осъществени никакви реконструкции. „ Хората към този момент са обезверени, не имат вяра на никого. Готови са с телата си да спрат ТИР-овете! ”, сподели кметът Младенова.

Срещу трафика на тежкотоварните камиони през Лом подписки са изпратили и жителите на кварталите „ Боруна ” и „ Младеново ”. Проблемът е доста сериозен и към този момент дълготраен, ще подготвим разискване в Общинския съвет, на което ще поканим и представители на АПИ, обявиха от управата в Лом.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР