Жителите на столичния квартал Красно село изпратиха отворено писмо, в

...
Жителите на столичния квартал Красно село изпратиха отворено писмо, в
Коментари Харесай

Жители на Красно село към кмета на квартала: Спите ли спокойно, като знаете колко хора страдат

Жителите на столичния квартал " Красно село " изпратиха отворено писмо, в което настояват, че са открили спор на ползи. Писмото е адресирано до медиите и до кмета на региона.

Ето какво се споделя в него:

Отворено писмо Във връзка с установяването на спор на ползи за ТРЕТИ път за Кмета на регион „ Красно село “-Столична община, жителите на регион „ Красно село “ желаеме посредством медиите да отправим зов към госпожа Станиславова:

Г-жо Станиславова,

Преди дни КПКОНПИ за трети път Ви уличи в спор на ползи. Като вземем поради, че поради Вас за регион „ Красно село “ бе спряна програмата на Агенция за обществено подкрепяне „ Топъл обяд “, ръководена от заместника Ви „ арх. “ Николай Веселинов, заради ФАКТА, че „ хранихте “ най-уязвимата група на българското общество, по време на невижданата Коронавирус рецесия, а точно – възрастните хора и хората с увреждания с „ питателна “ вегетарианска храна, до момента в който в останалите региони на Столична община, хората получаваха даже и риба един път седмично. Заради вас за региона не бе удължена програмата „ Патронажна грижа “, ориентирана също към най-възрастните хора и хора, попаднали под карантина, до момента в който във всички останали региони в Столична община, програмата се удължи.

Същата тази стратегия, по която Вие сама се определихте като началник, като „ най-компетентната “ в районната администрация. Същата тази стратегия, по която сама си определихте възнаграждението, назначихте щерка си и се „ контролирахте “ сама себе си. Заради Вас бяха спрени 44 плана на цивилен организации в цяла София по Програма „ Европа “, заради Вашата еднолична интервенция. И сега, когато бяхте уличена в спор на ползи (два пъти), назначихте личния си юрист на цивилен контракт към бюджета на поверената Ви от нас, хората, администрация. С парите, предопределени за чиновници на районната администрация, сте заплатили адвокатския хонорар на личния Ви юрист!!! Поради цялостната ви НЕкомпетентност се стигна даже до куриоз - откритият фитнес в „ Хиподрума “ беше опустошен, по-късно бяха инсталирани нови фитнес уреди (некачествено), в резултат на което още веднъж демонтирани. Поради НЕкомпетентност бяха върнати близо 500 000 лева, планувани за ремонт на тротоари и улици, защото не успяхте да организирате социална поръчка и насочихте цялата сума в една единствена точка. Поради липса на очеваден задоволителен строителен надзор (по Ваши думи), върнахте за втори следващ път средствата за 2021. година, планувани за ремонт на тротоари и улици.

Поради НЕкомпетентност не се справихте и с косенето на зелените площи в регион „ Красно село “. Общината ни се ръководи непрозрачно и е като фракция. Драстично се забавиха градежите на детски градини. Не изпълнихте нито едно от обещанията си по време на предизборната Ви акция, а точно: „ Връзка с жителите “, качествено административно „ Обслужване “, „ Прозрачност “ и отчетност на общината, навреме решение на всички проблеми, свързани с „ Градската среда “, както и „ Експертен екип “ в общината, който да може да носи отговорност. За първите две години от Вашия мандат „ Красно село “ и ние, неговите поданици, се превърнахме в заложници на една неработеща община, завладяна от злоумишлен, незапознат и проявяващ човеконенавистническо отношение към елементарните жители областен кмет.

Администрацията прекрати осъществяването на по-голямата част от административните услуги, действия и преимущества, вменени ѝ по силата на настоящата нормативна уредба, а качеството на дребното останали административни действия деградира значително. Нека спрем до тук! Колкото и да се пробвате да се изкарате жертва, няма да се получи, тъй като жертвата сме ние! В резултат от " ръководството " Ви като областен кмет са налице: - липса на каквато и да е било обществено налична отчетност от районната администрация по отношение на разходването на обществения финансов запас, който се генерира от нашите пари като данъкоплатци от страна на районната община; - практикуване на административни репресии и унизително отношение към дребни фамилни бизнеси на хора, които от години се препитават с честен труд в нашия регион. - неуважение на изконните и обезпечени по силата на Конституцията право на частна благосъстоятелност и отбрана на обществената такава;

Госпожо Станиславова, ние Вашите гласоподаватели, Вашите работодатели си задаваме следните въпроси:

„ Как поглеждате фамилията си в очите, госпожо? “;

„ Не Ви ли тежат на съвестта всичките проблеми, които стоварихте на хората? Как поглеждате самата себе си в огледалото, госпожо? “;

„ Не се ли срамувате пред Вашите другари и съседи, госпожо? “,

" Спите ли умерено, като знаете какъв брой хора страдат от безхаберието ви? ".

За това, госпожо Кмет, в случай че към момента е останало нещо човешко в онази, другата Росина Станиславова, онази, която ни агитираше енергично, която ни убеждаваше, че всичко ще се промени, в случай че в действителност имате даже капка достолепие и чест, Ви молим да си подадете оставката! Направете най-малко едно положително и свястно нещо за региона, в който живеете, за региона в който отглеждате личните си деца. Не обричайте децата си да живеят с петното на срама и унижението. Освободете ни от Вашето ръководство!

От членове на групата „ Район Красно село – разпоредителност и решения за бъдещето “ и поданици на регион „ Красно село “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР