Жителите на столичния квартал Хладилника готвят протест срещу презастрояването на

...
Жителите на столичния квартал Хладилника готвят протест срещу презастрояването на
Коментари Харесай

Граждани от столичния кв. Хладилника искат градинка, а не нов блок

Жителите на столичния квартал " Хладилника " готвят митинг против презастрояването на квартала. Той ще се организира през днешния ден, 08.09.2022 година от 18:30 часа.

Недоволство е подбудено от решение на Столичният общински съвет (СОС) от 21.07.2022 година, с което общински терен е трансфорат в терен за градеж на жилищни здания.

Жителите на кв. " Хладилника " считат да блокират придвижването по ул. " Сребърна " и бул. " Черни връх, обявиха за News.bg уредниците на митинга. По думите на жителите с дейното подпомагане на Столична община, общинското сдружение " Пазари Изток " ЕАД се употребява за продажба на общинска земя за градеж на жилища вместо за по този начин нужната обществена инфраструктура - детски площадки, площадки за спорт, паркинг.

Жителите на столичния квартал акцентират, че със градежа Столична община ще блокира краткотрайния път - единствения транспортен достъп към няколко здания - за пожарни коли, коли за спешна помощ, хора с увреждания и други

Протестът е ориентиран против презастрояването, неналичието на обществена инфраструктура, неналичието на транспортен достъп и потреблението на общинските сдружения като брокери на общинска земя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР