Жителите на столичния квартал Горубляне за пореден път блокираха Цариградско

...
Жителите на столичния квартал Горубляне за пореден път блокираха Цариградско
Коментари Харесай

Жители на Горубляне пак блокираха Цариградско шосе

Жителите на столичния квартал " Горубляне " за следващ път блокираха Цариградско шосе в символ на митинг, оповестяват БГНЕС и БНР.

Демонстрацията е по отношение на неналичието на дейности от страна на управляващите за обезщетяването на притежателите на земи в региона или отчуждаването на терените за зелени площи.
 Снимка 416754
Източник:

Кръстовището на " Цариградско шосе " с улиците " Павел Красов " и " Димитър Пешев " са затворени за 3 часа - от 16.00 до 19.00 ч. , както написа в уведомителното писмо на протестиращите.
 Граждани на Горубляне блокираха Цариградско шосе
Граждани на Горубляне блокираха Цариградско шосе

Жителите недоволстват против решението на Общината да построи парк върху техни терени

Причина за недоволството им е решението на общината да построи парк върху техни терени. Те желаят да се организира публично разискване, а при положение, че планът за парк бъде признат, Общината да им заплаща наем.
 Снимка 416753
Източник:

В края на януари предходната година недоволните поданици още веднъж излязоха на митинг, блокирайки Околовръстното шосе. Тогава стана ясно, че към 500 фамилии са наранени от плана на Столичната община, който планува върху 1 250 декара сред кварталите " Младост " и " Горубляне " да бъдат построени зелени площи и атракции. Протестиращите обаче бяха безапелационни, че паркът не би трябвало да се прави върху парцелите им, а върху общински терени.

Протести имаше и през февруари и септември предходната година.
 Снимка 416750
Източник:

Собствениците водят четири каузи в Страсбург. Сезирали са и основния прокурор, че Общината съзнателно блокира процеса на възобновяване на собствеността. В същото време върху конфискуваните им частни земи се позволява градежът на частно учебно заведение и се изсипват строителни боклуци, за които са предизвестени, че би трябвало да изчистят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР