Жителите на столичния жилищен комплект Витоша парк заплашват да излязат

...
Жителите на столичния жилищен комплект Витоша парк заплашват да излязат
Коментари Харесай

Жителите на столичния комплекс Витоша парк искат достъп до домовете си

Жителите на столичния жилищен комплект " Витоша парк " заплашват да излязат на митинг поради заграждането на пътя до домовете им.

" Ние сме едни елементарни хора, закупили си жилища с акт 16 в затворен комплекс " Витоша Парк ", работещ близо 10 години. Намира се в полите на Витоша, в непосредствена непосредственост до въжен превоз Симеоново. Всеки задоволително способен човек, който закупува парцел знае, че щом една постройка има акт 16, това значи че тя има наложително БЕЗПЛАТЕН ОБЩИНСКИ ПЪТ, посредством който да се реализира достъп до парцела. Е да, само че очевидно някъде някой не си е приключил работата и в този момент 2 000 души стоим затворени в комплекса си! "

Това заяви за news.bg юрист Милошева, която съставлява 25% от притежателите на жилище в комплекс " Витоша парк ".

Проблемът поражда заради това, че жителите на комплекса могат да стигнат до домовете си само минавайки през паркинга на въжен превоз Симеоново. Вчера притежателите на паркинга " Въжени линии " АД стартират дейности по слагането на заграждения на паркинга, затваряйки единствения вход към комплекса. Заграждането на паркинга било поради това, че парцелът към този момент е частна благосъстоятелност.

 Фирма загради пътя на 400 столичани до жилищата им
Фирма загради пътя на 400 столичани до жилищата им

Единственият път до столичния жилищен комплекс " Витоша парк ", само че и той не е в регулация

Жителите на квартала провеждат митинг и с намесата на полицията, медиите и след импортирана тъжба в прокуратурата, представител на " Въжени линии " твърди хората, че те ще могат да минават през паркинга, само че при избрани условия, допустими за двете страни.

Снощи обаче " Въжени линии " АД нарушават обещанието си. Малко откакто представителите на медиите и органите на реда си потеглят от мястото, компания, наета от " Въжени линии ", запречва единствения вход на комплекса с камион. По този метод жителите на комплекса остават тотално откъснати от града.

Оказва се, че до в този момент хората са влизали в комплекса чрез контракт за право на прекосяване, подписан с сдружението. Договорът е годен до учредяването на непрекъснато право на прекосяване от Столична община. Следователно притежателят на парцела е задължен да дава достъп до момента в който Столична община построи улица до комплекса.

" Това обикновено ли е? Много хора не могат да си стигнат до жилищата, тук живеят възрастни хора, деца с увреждания, бременни дами, дребни деца! Господ да ни пази довечера да не се наложи да се викат спешна помощ, тъй като пожарната и полицията стигнаха единствено до запушилият ни камион ", изясняват още обезпокоените жители.

Според жителите на комплекс " Витоша парк " цялата тази обстановка може да се оприличи като насмешка. Те запитвам обикновено ли е внезапно да останат без градски превоз, без осветяване и без улица.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР