Жителите на Северна Корея най-вероятно ще трябва да се справят

...
Жителите на Северна Корея най-вероятно ще трябва да се справят
Коментари Харесай

Недостиг на храна заради сушата застрашава Северна Корея

Жителите на Северна Корея най-вероятно ще би трябвало да се оправят със сериозен дефицит на храна поради сушата, която удари страната, споделя от Организацията по издръжка и земеделие към Организация на обединените нации пред CNBC.

През тази година преваляванията са били " доста по-малко ", в сравнение с бяха през 2001 година, когато добивът на зърнени култури се срина до рекордно дъно. Оценките гласят още, че към 20 % от стадните животни също са били наранени.

Сушата, обхванала месеците от април до юни, ще заплаши земеделските добиви и ще обостри дефицита на храна в страната. Житните култури, картофите и соята са съществена част от диетата на северконокорейците, огромна част от които са недохранени.

Дори и без сушата, жителите в Северна Корея одобряват по към 1 640 калории храна всеки ден. За съпоставяне, рекомендацията в Съединени американски щати е за 2 000 калории на ден.

От август количеството превалявания се увеличи в огромна част от страната, само че смяна няма да бъде задоволителна, с цел да обърне следствията от сушата, счита Марио Запакоста, старши икономист в Организация на обединените нации. Причината е, че " оптималният интервал към този момент е завършил ", споделя той.

Колко тъкмо сушата е навредила, ще се знае сигурно в средата на октомври, когато е жътвата. През последната година вносът на храни от Китай е повишен стремглаво, разяснява още CNBC.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР