Жителите на село на полуостров Камчатка в Далечния изток на

...
Жителите на село на полуостров Камчатка в Далечния изток на
Коментари Харесай

Изтощена до крайност бяла мечка намерена на 700 км от хабитата си в руско село

Жителите на село на полуостров Камчатка в Далечния изток на Русия са били сащисани от гледката на полярна мечка, търсеща храна на стотици километри от нормалното си местообитание, написа " Гардиън ".

Руски медии оповестиха, че изтощеното до прекаленост животно явно е пътувало от Чукотка до село Тиличики на Камчатка, на към 700 км на юг.

Природозащитници обявиха, че мечката може да изгубила възприятието си за посока, до момента в който се е носила на мразовит пай.

" Заради климатичните промени, Артика се затопля, ловните територии се смаляват и стават по-неудобни ", акцентира Владимир Чупров от природозащитната организация Greenpeace, като добавя: " Ледът се отдръпва и полярните мечки търсят нови способи да оцелеят. И най-лесният метод е да отидат при хората. "

Местните хора са предиздвикали мечката да се усеща добре пристигнала, давайки ѝ риба.

Видеоклипове, оповестени в интернет, демонстрират животното да се движи около хората, без да демонстрира експанзия.

Властите в Камчатка са подготвили избавителна акция за по-късно тази седмица. Те възнамеряват да употребяват успокоително, с цел да приспят мечката и по-късно да я пренесат с хеликоптер до Чукотка.

Зависимостта на полярните мечки от морския лед ги прави извънредно уязвими към световното стопляне. Свиващата се арктическа ледена завивка от ден на ден ще ги лишава от нормалната им плячка, а точно - тюлените.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР