Жителите на село Куртово Конаре излязоха на протест пред Министерството

...
Жителите на село Куртово Конаре излязоха на протест пред Министерството
Коментари Харесай

Жителите на Куртово Конаре протестират срещу неизряден концесионер

Жителите на село Куртово Конаре излязоха на митинг пред Министерството на енергетиката против неизряден концесионер.

Протестиращите описаха за news.bg, че за находище " Куртово Конаре " има дадена концесия за рандеман на мраморизиран варовик на компанията " Персенк Инвест " ООД. Бащата на концесионера обаче има втора компания - " Инвестор " ЕООД, която макар че няма концесия, също продава от добивания материал. Като доказателство за противозаконната активност те показват, че за предходната година предприятието е доставило на държавната Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " варовик от находището за 8 185 840 лева

Краде се от националното благосъстояние за сметка на здравето на хората , недоволстват протестиращите. Според тях казусът в Куртово Конаре е следващият образец за това по какъв начин институциите не просто нехаят за проблемите в България, само че и ги подкрепят . Вместо да приключи противозаконната активност и концесията, Министерството на енергетиката, което от една страна е регулатор на добивната активност, а от друга - покупател на противозаконния рандеман посредством държавната Топлоелектрическа централа, си затваря очите, укоряват локалните и допълват, че самите те, плащайки налозите си, непредпазливо ощетяват естествените благосъстояния на страната.
 Демократична България пуска сигнал в прокуратурата за схеми в кариерата край Куртово Конаре
Демократична България пуска сигнал в прокуратурата за схеми в кариерата край Куртово Конаре

Замесени са и лица от ръководещото болшинство

Председателят на Инициативния комитет Стоян Кънев пресметна, че добивът надвишава най-малко 10 пъти лимита по контракт, само че за разликата не се заплаща концесионна такса.

По думи на Кънев от 5 000 души популацията на селото се е свило на 2 000.

Търпим репресии от страна на концесионера, селото си отива , съобщи той.

Кънев бе безапелационен, че няма нито една надеждна институция, която да позволи казуса, а хората са били лъгани доста пъти. Това е геноцид , отсече той.

Протестиращите осведомят, че към този момент са внесли сигнал до Главната прокуратура и до Европейската комисия по случая. Те се надяват, че Министерството на енергетиката ще приключи концесията и грабежа на двете компании.
 В Куртово Конаре скочиха против кариера за мрамор
В Куртово Конаре скочиха против кариера за мрамор

Според хората кариерата е незаконна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР