Жителите на село Брестник искат отново да има спорт в

...
Жителите на село Брестник искат отново да има спорт в
Коментари Харесай

Стадионът в Брестник - заключен и тъне в бурени, местните искат отново да спортуват

Жителите на село Брестник желаят още веднъж да има спорт в селото. Преди 10 години Брестник можеше да се похвали с най-хубавата спортна база в района, с тим, който играе в професионалния футбол и със страхотна инфаструктура. Отборът домакинстваше на стадиона във Втора лига, а и Ботев Пловдив игра един полусезон на оборудването в Източната " Б " група, откакто се реалокира в Брестник поради замяна на терена на стадион " Христо Ботев ". Пловдивските клубове, както и други български тимове като Литекс да вземем за пример организираха зимната си подготовката в Брестник.

Всички тези неща обаче към този момент са в предишното. В момента стадион " Беркут " е заключен и тъне в плевели. Той се е трансформирал и в паркинг, откакто вътре има доста коли и микробуси. Отборът на Брестник към този момент не съществува даже и в окръжните групи, а сега се поддържат единствено два набора от школата (набори 2009 и 2010), само че те не упражняват в селото. Отборите нямат потребност от домашен стадион, тъй като шампионатите за тези възрасти се играят на няколко стадиона в Пловдив. По нашата информация децата от школата на Брестник упражняват въз основата на Спартак.

В Facebook е основана група " Да си върнем стадиона в Брестник " с близо 700 индивида, в която хората желаят стадионът да бъде възобновен и още веднъж да има спорт в селото. Все още обаче няма никакво решение по кое време още веднъж стадионът ще отвори порти и ще може да се употребява за спорт. Със сигурност ще би трябвало да се направи и ново тревно покритие, тъй като настоящето е унищожено.

Футболният тим на Брестник играе в " Б " група в интервала 2009-2011, играе и с Левски в шампионата за Купата на България, само че дуелът е изместен на " Лаута ". През сезон 2013-2014 Брестник приключва присъединяване в Югоизточната Трета лига, а по-късно и тимът е закрит. Най-предното класиране на тима е шесто място в Източната " Б " група през сезон 2009-2010.



Стадионът преди и в този момент

“Стадионът не действа и целият е в плевели. Вътре има и доста коли и микробуси. Фирмата е дадена на арбитър реализатор и никой няма достъп до оборудването. В същото време младежите желаят да играят и да гледат футбол. Стадионът е даден на концесия за 25 години, която изтича през 2028г. По този метод се лишава селото от спорт. Концесионерът заплаща наема от 1500 лв. на година, което е тъпо. Ако оставените коли са на частен паркинг за една седмица ще му вземат повече пари. Правят се спортни надпревари в Първенец, а тук в Брестник нямаме никакъв спорт. Хората желаят да спортуват. В концесията беше залегнало и да се устоя тима, само че подобен няма към този момент от много години. Децата ни могат да играят единствено в Пловдив. Тук всичко е заключено и не може да се играе даже и на изкуственото игрище. Не се вижда, че скоро нещо ще се случи. Младите хора доста държат да има спорт. Трябва да се случи нещо, дали да се върне концесията и да се даде на различен човек или Общината да поеме, само че нещо би трябвало да се случи”, съобщи кметът на село Брестник Атанас Шопов пред TrafficNews .

“Не е прелестно това, което се случва. Преди играхме непрекъснато на изкуственото игрище без проблем, а в този момент няма спорт в селото, макар че разполагахме с най-хубавата база”, обявиха пред TrafficNews млади поданици на Брестник, които са спортували на стадиона.

Потърсихме за коментар и предприемача Владимир Маринов, който направи стадион. Той беше сбит и съобщи, че няма нищо общо със оборудването от 2012г.







Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР