Жителите на съседните на Китай държави имат нов източник на

...
Жителите на съседните на Китай държави имат нов източник на
Коментари Харесай

Азиатски спекуланти изкупуват компютри с GeForce RTX 4090, за да препродават графичните карти в Китай

Жителите на прилежащите на Китай страни имат нов източник на приходи. Те купуват компютри с видеокартите от серията GeForce RTX 4090. След това препродават единствено графичните карти на китайския пазар. Информацията е на издателство MyDrivers. По този метод те заобикалят глобите на Съединени американски щати, които не разрешават доставките на тези графични карти за Китай. Рязкото повишаване на интереса към персоналните компютри с флагманските карти на NVIDIA се следи в Тайван, Южна Корея, Сингапур, Виетнам и други

Първоначално дребни бизнесмени от прилежащите на Китай страни изкупуваха ресурси от десктоп видеокартите GeForce RTX 4090. При това незабавно щом те се показваха по рафтовете на магазините, с цел да ги продават на доста по-висока цена на китайския пазар. Търговците на дребно обаче започнаха да възпират това, като започнаха да доставят GeForce RTX 4090 само като част от готовите лични компютри.

Очевидно това не е помогнало. В някои страни се следи наклонността да се купуват компютри с авангардните графични карти за следваща препродажба единствено на графичните карти. На този декор цената на производителните компютри доста се е повишила на пазарите в тези страни. В някои случаи тя доближава до 60%.

Като образец за сходна активност се показва неназован клиент, който е закупил едновременно 20 производителни лични компютъра с графични карти от вида GeForce RTX 4090. Цената на всеки от тях е била над 4500 $. Въпреки обстоятелството, че общо е похарчил над 91 000 $, той е спечелил значително пари.

Основната причина за сходни измами са глобите на Съединени американски щати против Китай. Там като опция NVIDIA предлага орязаната видеокарта GeForce RTX 4090D. При това на същата цена, на която продава пълноценната версия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР