Жителите на Русия одобриха със 77,92 на сто от гласовете

...
Жителите на Русия одобриха със 77,92 на сто от гласовете
Коментари Харесай

Руснаците одобриха с 78 на сто конституционните промени, удължаващи властта на Путин

Жителите на Русия утвърдиха със 77,92 на 100 от гласовете си конституционните промени, посредством които Владимир Путин получава опцията да остане на власт до 2036 година Това демонстрира огласеният през днешния ден финален резултат от вота във федерацията, наименуван от опозицията "лъжа ", съобщи Франс прес.

След броене на 100 % от бюлетините излиза наяве, че "против " поправките са дали своят вот 21,27 % от участниците, сочат данните на съветската ЦИК. Активността е била към 65 на 100.

Вотът, очакван в началото за април, бе отсрочен заради пандемията от Ковид-19. За да се избегне скупчване на хора в секциите, гласуването продължи една седмица и завърши през вчерашния ден. Избирателите бяха задължени да поставят маски и ръкавици.
Резултатът в никакъв случай не е бил под подозрение - при започване на годината промяната бе утвърдена от Народното събрание, а новият текст на конституцията към този момент се продаваше по книжарниците, отбелязва Агенция Франс Прес.

Опозиционерът Алексей Навални назова това гласоподаване "огромна неистина " и прикани своите симпатизанти да се активизират за локалните избори през септември.

Една от най-оспорваните ремонти дава на Владимир Путин право да получи още два президентски мандата, откакто през 2024 година завърши сегашният. Така той ще може да остане в Кремъл до 2036 година, когато ще навърши 84 година

Промените внасят в конституцията и ред консервативни правила, подкрепяни от президента - религия в бога, бракове единствено за хетеросексуални двойки, патриотично образование. Предвидени са и обществени гаранции като индексиране на пенсиите.

Според критиците на Кремъл властта е употребила повече похвати от различен път, с цел да си обезпечи гръмък триумф и мощна изборна интензивност - да вземем за пример лотария с дарове за участниците и ваучери за покупки за гласувалите онлайн.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР