Жителите на ромския квартал Гиздова махала излязоха на протест пред

...
Жителите на ромския квартал Гиздова махала излязоха на протест пред
Коментари Харесай

Жители на ромския квартал протестираха пред община Дупница

Жителите на ромския квартал " Гиздова махала " излязоха на митинг пред общината в Дупница . Хората от 10 дни нямат вода, заяви БНР.

В цяла Дупница ситуацията с питейната вода е сериозно. Причината е дългия интервал на засушаване по високите квартали, какъвто е и " Гиздова махала ", сподели шефът на ВиК в града инж. Илия Илиев.

" Пратил съм им водоноска. Тези, които са на най-високото, да изпълнят. Не сме ги оставили без вода. Казах - който колкото може да цялостни, да цялостни . Ако отново се наложи, отново ще пратя. Така ще е, до момента в който се качи равнището на резервоарите. За момента това е ситуацията. Повече вода не може да се обезпечи ", изясни Илиев.

Той напомни, че към този момент четвърти месец не е валял дъжд в Дупнишко. Дебитът на изворите и оттокът на реките е паднал фрапантно. " Четири месеца няма капка нито сняг, нито дъжд, нищо не пада. Краят на ноември ще пристигна, няма капка дъжд от лятото. Сушата е огромна ", съобщи шефът на ВиК.

Основното водохващане от Бистрица, не е река към този момент, а е едно малко не е и поточе, а е някаква бразда. " Говорим за голямо засушаване ", повтори Илия Илиев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР