Жителите на Рим ще могат да пътуват безплатно в метрото

...
Жителите на Рим ще могат да пътуват безплатно в метрото
Коментари Харесай

В Рим: Рециклираш пластмасови бутилки - получаваш билетче за метро

Жителите на Рим ще могат да пътуват гратис в метрото на града, в случай че рециклират пластмасови бутилки в машини, сложени на няколко станции. По този метод градската администрация се надява градът да стане по-екологично чист, написа „ Ройтерс”.

От старта на самодейността през юли са рециклирани 350 хиляди бутилки. Машини ще бъдат сложени и на още няколко метростанции, като се чака програмата да продължи до юли 2020 година
Къпете се по-кратко и изключвайте компютъра си: 15 лесни метода да опазим околната среда Все повече хора търсят лесни способи за запазване на околната среда
На ден машините обработват 20 хиляди бутилки. Средно жителите носят в себе си сред 15 и 20 бутилки. А по-ентусиазираните римляни събраха 3500 бутилки за по-малко от 20 дни – т.е са изкарали към 175 безвъзмездни билета, допълват от градския превоз в италианската столица.

„ Ако използваме средства, с цел да включим хората в преработването, даже тези, които нямат табиет – ще рециклират”, споделят локалните.

За да получат билетче за метрото, жителите би трябвало да изтеглят мобилно приложение и да записват кода, който получават от машините. Един билет, който важи 100 минути „ струва” 30 пластмастови бутилки.
Използваме по 1 млн. пластмасови шишета на минута, 91% от тях не се рециклират Голяма част от тях стигат до Световния океан
Рим е първата европейска столица, която вкарва сходни екологични ограничения. Машини за преработване има в Истанбул, Пекин и други огромни градове.

Подобни машини са необятно публикувани в Германия, където за железни кенчета или пластмасови бутилки, жителите получават несъмнено понижение в питателните магазини.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР