Жителите на пловдивския район "Тракия" дишат най-мръсния въздух в цяла

...
Жителите на пловдивския район "Тракия" дишат най-мръсния въздух в цяла
Коментари Харесай

Пловдив диша най-мръсния въздух в Европа

Жителите на пловдивския регион "Тракия " дишат най-мръсния въздух в цяла Европа. Това демонстрират станциите по самостоятелния план за премерване на въздуха airbg.info. Покрай началото на отоплителния сезон под тепетата нормите на фините прахови частици са сред три и пет път над нормата, според от квартала, съобщи TrafficNews.

В момента в "Тракия " ФПЧ10 удариха 244 при възможни 50 ug/m3. ФПЧ 2,5, които дават отговор на финия прахуляк, проникващ в алвеолите на белите дробове е 99 ug/m3, при възможни 30ug/m3.

Второто най-мръсно място в Пловдив е край Тунела със 193 ug/m3 ФПЧ10 и 82 ug/m3 ФПЧ 2,5, а след него е Сточна гара със 184 ug/m3 ФПЧ10 и 99 ug/m3 ФПЧ 2,5. В целия град нормите са повишени сред 3 и 5 пъти.

За съпоставяне в София, където се взимат все по-адекватни ограничения за оправянето с мръсния въздух, най-мръсно тази заран е било в жк „ Младост”. Там са регистрирани 116 ug/m3 ФПЧ10 и 28 ug/m3 ФПЧ 2,5.

Според формалните станции, които са към Регионална инспекция за опазване на околната среда, в регион „ Тракия” и този в кв. „ Каменица”, нормите на ФПЧ в центъра на града са възможни. В „ Тракия” е даден оранжев цвят за неприятно положение на атмосферния въздух.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР