Жителите на Пиринско ще открият летния сезон в Гърция на

...
Жителите на Пиринско ще открият летния сезон в Гърция на
Коментари Харесай

Жителите от Пиринско откриват плажния сезон в Гърция с еднодневни турове за 25 лева

Жителите на Пиринско ще открият летния сезон в Гърция на 2 юни. Тогава поемат първите рейсове с еднодневни турове до гръцките плажове, което в последните години е шлагер за локалните хора. Срещу 25 лв. хиляди пътуват от района до околните гръцки курорти Тузла, Неа Парамос, Аспровалта, Кавала и други. Туроператорите всеобщо оферират и отстъпки за първите визити на старта на сезона.

По традиция обаче стартира и сезона на незаконните превозвачи, това са частни лица, които наемат единствено за събота и неделя рейсове и транспортират хората до плажовете в южната съседка. Те не заплащат лицензи и такси, работят сезонно и осъществят положителни облаги.

Редовните туроператори се оплакват, че незаконните превозвачи им подбиват цените, те возят с 5 лв. по-евтино.

Напливът се чака и от ГКПП-Кулата, там ще се усилят промените за работа от 1 юни, защото в съботните дни се знае, че потеглят към Гърция хиляди коли и рейсове.

“Закарваме хората до плажовете, през летните месеци рейсовете са постоянно цялостни, пътува се най-често в събота и неделя, само че има компании, които возят и в петък ”, споделят притежатели на туристически организации в Пиринско. В Гърция плажната линия е разпределена сред заведенията на плажа. Поръчваш си 1-2 бири и шезлонгът, и чадърът са ти безвъзмездни, изясняват благоевградчани.

Още по-бързо стигат до Бяло море жителите на Гоце Делчев. Много от тях пътуват с колите си до плажовете край Кавала, това им лишава единствено час. Често се комбинират по две фамилии с едно возило, което понижава още повече харчовете им за гориво. Вземат си храна и плажът на човек излиза не повече от 10-15 лв..

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР