Жителите на пернишкото село Дивотино излязоха на протест заради поредното

...
Жителите на пернишкото село Дивотино излязоха на протест заради поредното
Коментари Харесай

Жителите на Дивотино протестират, нямат вода

Жителите на пернишкото село Дивотино излязоха на митинг поради следващото прекъсване на водата. В елементи на селото налягане няма, а повреди се случват непрекъснато, оплакаха се те пред кореспондент на BTV.
По думите на пострадалите казусът продължава с месеци, а кметът бездейства.
" Шест дни не сме имали безусловно никаква вода. След това се пускаше на части, по-късно стартира отново да се стопира. Плащаме си водата единствено. Този месец ние е пристигнала сметка 34 лева – от кое място? ”, сподели една от потърпевшите Лорета Димитрова.
Водоподаването в селото идва от Перник. В момента има огромна повреда в довеждащия тръбопровод, което в допълнение усложнява обстановката, заяви служителят на ВИК - Перник Антоан Йорданов.
Кметът на Дивотино Румен Сергиев призна, че има проблем с налягането във високите елементи на Дивотино.
" Дивотино няма проблем с доставката на вода, има проблем с вътрешната мрежа. Високите елементи са на контейнер, който при всяка една повреда не може да се изпълни. Проблемът би трябвало да се реши с цялостна замяна на водопровода ", изясни Сергиев.
По думите му сега общината чака утвърждение за реорганизация на мрежата. Преди това обаче ще се реконструира водния цикъл в Перник, което съгласно кмета, би трябвало да стане до края на годината.
Нерешени проблеми с неналичието на вода има и в няколко села край Своге. Жителите им неведнъж излизат на митинг, решение на казуса им към момента няма.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР