Жителите на пернишкия квартал Църква са в протестна готовност. Те

...
Жителите на пернишкия квартал Църква са в протестна готовност. Те
Коментари Харесай

Без вода с дни в пернишки квартал, жителите заплашват с блокада на пътя с Гърция

Жителите на пернишкия квартал " Църква " са в протестна подготвеност. Те се оплакват, че във високите елементи на квартала режимът не се съблюдава и няма вода по няколко дни. Хората заплашват да блокират пътя за Гърция, в случай че не се откри решение на казуса.

Перник

Александър има 2 деца. В дома му водата идва един път на 2-3 дни за малко. Мъжът е заставен всеки ден да върви до околните села, с цел да набира вода за фамилията си.
Александър Стойков: И си носим за тоалетна, за миене на чинии. Къпем се в квартал " Изток " при родственици. Не съм сигурен, че е 21-ви век за нас тука.
В обстановката на Александър са над хиляда поданици на квартал " Църква ", които живеят във високите елементи. Хората за втори ден се събраха на митинг.
Ани Деветакова: Хората тук се молят за режим. Искаме да знаем по кое време ще има вода, по кое време няма да има вода. Има хора, които 10-11 дни нямат вода. Влади Стоилов: Стоим часове, дни без вода и не виждаме една водоноска. ВиК Перник имало единствено 4 водоноски, а ние сме 100 хиляди град.
Хората настояват, че помпите от язовир " Студена ", които зареждат квартала, не се пускат.
Радослав Динев, кмет на квартал " Църква ": Те ни лъжеха от ВиК, че са пуснали помпите и че трябвало да има вода. Ясно са се уплашили, че огромна част от Перник ще остане без вода. За това ние сме нещо като изкупителна жертва.
Сходни проблеми имат и част от живеещите в Батановци. На съвещание на акционерите на ВиК-Перник казусът не е обсъждан.

Огнян Деведжиев: Имаше 2 точки. Освобождава шефа и втора точка назначава нов шеф - краткотрайно.
Новият шеф на сдружението е Илиян Илиев, който до неотдавна беше началник на ВиК- Шумен. Той е определен от представителя на страната, която има 51%.
Пламен Алексиев, кмет на Радомир: При нас решението е, че би трябвало да го изслушаме, би трябвало да забележим неговата идея какво съставлява и физически и юридически.
Очаква се новият шеф да встъпи в служба идната седмица. От Здравната ревизия в Перник увериха, че всеки ден вземат проби и за качеството на водата в Перник.
Явор Чаушпев, РЗИ-Перник: Няма отклонения, които да тревожат жителите на община Перник.
Училищата и детските градини в града имат задоволително ресурси от минерална вода, настояват от здравната ревизия в Перник.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР