Жителите на пернишкия кв. Църква са без вода заради строително-монтажните

...
Жителите на пернишкия кв. Църква са без вода заради строително-монтажните
Коментари Харесай

Без вода са жителите на пернишки квартал

Жителите на пернишкия кв. " Църква " са без вода поради строително-монтажните действия по построяването на новия тръбопровод през София, заяви Българска национална телевизия. Строителите инсталират водопровода и прилежащите му отклонения.
Водоподаването ще бъде възобновено след края на монтажа, твърдят от ВиК без да прецизират час и дата.
Полагането на тръбите в кв. " Църква " стартира в края на март 2020 година Използвана бе безизкопна технология. Финансирането е от държавния бюджет за замяна на част от вътрешната водопроводна мрежа в града.
Припомняме, че от предходната година област Перник е в бедствено състояние поради водната рецесия, която бе оповестена в цяла област на 18 ноември.
Решението за построяването на водопровода, с цел да се вземе вода от " Белмекен " и да се докара до Перник, беше взето от Министерския съвет като единственото допустимо, което да подкрепи Перник и рецесията с размера на язовир " Студена ". То беше признато и с гласоподаване от Столичния общински съвет, с което се даде позволение за включване към ВиК мрежата на София.
Преди седмица Перник бе изправен и пред екокатастрофа откакто дига на шламохранилището се скъса, само че още същия ден бе закърпена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР