Жителите на Перник, които излязоха на протест в центъра на

...
Жителите на Перник, които излязоха на протест в центъра на
Коментари Харесай

Протестиращите срещу безводието поискаха оставката на Борисов и Аврамова


Жителите на Перник, които излязоха на митинг в центъра на София поради водната рецесия в града, желаеха оставката на премиера Бойко Борисов и на районния министър Петя Аврамова, заяви БНР.
За през днешния ден митингът завърши, само че уредниците оповестиха, че в понеделник ще се съберат в 12 часа пред Министерството на районното развиване със същите претенции. Според участниците в митинга през цялото време на рецесията не се прави оценка вярно отговорността на Министерство на регионалното развитие.
Първоначални недоволните оповестиха подготвеност да останат пред постройката на Министерския съвет до 22 часа довечера, с цел да бъде изпълнено настояването им.
Протестът е проведен от Инициативен комитет "Спаси Перник ". Посланието е "Вода за Перник, вода за България! ".
Миналата събота държавното управление разгласи проект за решение на рецесията като употребява водопреносната мрежа на София, с цел да насочи вода от Рила през язовир "Бели Искър " към Мало Бучино за Перник. Опасенията са обаче, че времето е прекомерно малко и язовирът ще се опразни напълно преди новият тръбопровод да е подготвен.
Заради това, че позволи източването на язовира през декември беше уволнен регионалният шеф на перник Ирена Соколова (ГЕРБ), а министърът на околната среда Нено Димов влезе в ареста, подаде оставка и беше заменен.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР