Жителите на Перник, които излязоха на протест в центъра на

...
Жителите на Перник, които излязоха на протест в центъра на
Коментари Харесай

Перничани поискаха оставката на Бойко Борисов

Жителите на Перник, които излязоха на митинг в центъра на София поради водната рецесия в града, желаеха оставката на премиера Бойко Борисов и на районния министър Петя Аврамова. Протестиращите, които по-рано потеглиха на шествие от площад " Александър Първи ", стигнаха до Министерския съвет, само че придвижването по бул. " Цар Освободител " остава затворено. Недоволните оповестиха подготвеност да останат пред постройката до 22 часа довечера, с цел да бъде изпълнено настояването им.

Недоволството на живещите в миньорския град е подкрепено от поданици на столицата, Сливен и Бобов дол. Хората от Бобов дол оповестиха, че стачкуват и с искане горенето на боклуци в локалния Топлоелектрическа централа да бъде прекъснато дефинитивно.

Протестът е проведен от Инициативен комитет „ Спаси Перник “. Посланието е " Вода за Перник, вода за България! ".

Облечени в жълти жилетки, жителите на Перник стачкуват пред постройката на Министерския съвет в София под наслов " Сурва от Перник ". Заради водната рецесия в града беше анулиран обичайният фестивал, който трябваше да се стартира на 24 януари и да приключи на следващия ден - на 26 януари.

Според перничани през цялото време на рецесията не се прави оценка вярно отговорността на Министерство на районното развиване и благоустройството и по тази причина те желаят още оставки.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР