Жителите на Пекин дишат най-чистия въздух от десетилетие, след като

...
Жителите на Пекин дишат най-чистия въздух от десетилетие, след като
Коментари Харесай

Пекин не е дишал толкова чист въздух от години

Жителите на Пекин дишат най-чистия въздух от десетилетие, откакто ограниченията против смога в Китай започнаха да дават резултат. От 7-те най-ниски равнища на замърсяване, замерени в столицата от 2008 година насам, пет са регистрирани от началото на предишното лято, демонстрират данни на посолството на Съединените американски щати в Пекин, представени от Bloomberg.

Именно тогава китайските управляващи започнаха напъните си за въвеждане на политики по ограничение на горенето на въглища в града и към него.

Подобреното качество на атмосферния въздух демонстрира какъв брой бързо Китай съумява да се оправи с извънредно тежкия проблем. През 2013 година дребните частици във въздуха надвишиха 35 пъти лимита. След като президентът Си Дзинпин направи битката със замърсяването един от главните цели на страната, милиони семейства и предприятия от севера бяха накарани да преминат на газ.

" Китай даде доста ясно заричане да " върне сините висини ", показва Тим Бъкли от Institute for Energy Economics and Financial Analysis със седалище в Сидни. " Почти не минава седмица без Китай да вкара нова регулация, която да препотвърди този ангажимент ".

Останалият свят обаче се оказва жертва във войната. Заради нарасналата приложимост на газ, Поднебесната империя се трансформира в най-големия вносител и оказа помощ за повишението на цените през предходната зима до най-високите от 2014 година насам.

Китай желае да понижи силата, основана от въглища, до 58 % до 2020 година от към 60 % в този момент.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР