Жителите на пазарджишкото село Мало Конаре излизат на протест. Причината

...
Жителите на пазарджишкото село Мало Конаре излизат на протест. Причината
Коментари Харесай

Жителите на пазарджишкото село Мало Конаре излизат на протест заради прегазено куче

Жителите на пазарджишкото село Мало Конаре излизат на митинг. Причината – точно на Бъдни вечер на улица в обитаемото място водач съзнателно прегази с джипа си улично куче. Местните желаят законодателни промени в отбрана на животните. Случаят провокира вълна от неодобрение. Междувременно кучето Роска към този момент е оперирано и се възвръща от контузиите. Хора от целия свят изпращат дарения за лекуването й, а стотици към този момент желаеха да я осиновят, показва NOVA.

За блъснатото животно, което оцеля по знамение, към този момент пети ден се бори лекар Симеон Пачев в пловдивска ветеринарна клиника.

" Състоянието на Роска е устойчиво. Можем да кажем, че към този момент е вън от заплаха за живота. Била е в много тежко положение. Следващите два дни е нормализирана. Вчера е подложена на оперативна намеса за фиксиране на тазовите фрактури. Кучето беше с множествена фрактура на таза в резултат на пътно-транспортното произшествие, което е претърпяла. Операцията мина спокойно”, сподели той.

Докторите изясняват, че към този момент не се постанова втора интервенция, само че кучето би трябвало да остане под лекарско наблюдаване още 10 дни. Все още не е ясно дали ще може да върви.

" Вече ще се мисли за физиотерапевтични процедури. Ситуацията може да бъде динамична. Рехабилитацията е обвързвана със започването на раздвижването на пациента,т.е. би трябвало да стартира да се изправя и да се движи”, разяснява Пачев.

Разходите за лекуването на Роска досега възлизат на над 1500 лв.. Над 100 българи, трогнати от ориста, й към този момент са се отзовали да оказват помощ. Дарители звънят даже от Аржентина и Америка.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР