Жителите на Париж преизбраха социалистката Ан Идалго за свой кмет

...
Жителите на Париж преизбраха социалистката Ан Идалго за свой кмет
Коментари Харесай

Макрон губи много на местните избори във Франция

Жителите на Париж преизбраха социалистката Ан Идалго за собствен кмет с огромна преднина, съгласно прогнозите за крайния резултат във втория и последния тур на френските локални избори, извършени в неделя, заяви Агенция Франс Прес.
Според оценката на две социологически организации, Идалго е получила сред 49,3 и 50,2% % от гласовете. Тя изпреварва претендента на десницата Рахида Дати, а претендентът на президента Еманюел Макрон остава чак трети, показва БГНЕС.
Всъщност за партията на Макрон локалните избори се оказаха огромен провал. За нейна сметка, доста добре се показват " Зелените ". Кандидатът им е много по-напред от десния си противник за кмет на Лион, до момента в който " Зелените " също са на път да завоюват основни градове Бордо и Лил, сочат прогнозите.
" Това, което се оказа победоносно довечера, ми се коства, че е желанието за същински екологизъм, който е прибавен в деяние ", съобщи Яник Жадо, евродепутат и водеща персона на Зелените (EELV), пред телевизия TF1.
Марин Льо Пен, водач на партията " Национален общ брой ", също разгласи " огромна победа " на общинските избори във Франция и поздрави няколко претенденти за кмет, които съумяха да завоюват конкуренцията.
" Тази вечер приключва с в действителност огромна победа. Тя има повече от алегорично значение, тази победа се трансформира в същински спусък, тъй като можем да покажем, че сме в положение да управляваме огромни общности “, съобщи Льо Пен пред телевизионния канал TF1.
В Twitter Льо Пен поздрави членовете на личната си партия, които по предварителни данни са спечелили в своите общини.
Според последните данни на Френското министерство на вътрешните работи, изборната интензивност в страната към 17:00 часа локално време е била 34.67%.
Вторият тур на изборите, който трябваше да се организира на 22 март, беше отсрочен заради ограниченията и блокадите поради пандемията. В края на май френските управляващи утвърдиха нова дата за втория кръг - 28 юни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР