Жителите на общината Доспат заплашват с протести, ако от ВиК-Смолян

...
Жителите на общината Доспат заплашват с протести, ако от ВиК-Смолян
Коментари Харесай

В Доспат готвят протести заради скока на цената на водата

Жителите на общината Доспат заплашват с митинги, в случай че от ВиК-Смолян покачат цената за кубик вода от началото на февруари. На този стадий е инициирана подписка, в която вземат участие поданици на общината и посредством локалната администрация желаят прецизен и явен отговор от водното сдружение, каква е повода за повишаване на цената.

До началото на февруари, кубик вода се е таксувал за 2.60 лева, а съгласно решението на КЕВР, цената към този момент е 4.60 лева

" Молим да ни отговорите в най-кратки периоди дали появилата се информация е вярна и в случай че е вярна да посочите аргументите и претекстовете за повишението на цената на водата за жителите на община Доспат, в случай, че водата до всички обитаеми места в региона доближава на правилото на естествено налягане, без нуждата от помпи и други специфични уреди употребяващи електрическа енергия или различен тип сила ", се споделя в част от питането, което е публикувано публично от общинската администрация.

В писмото се показва, че представител на Община Доспат е дал своя вот срещу повишението на цената.

Хората са безапелационни, че в случай че се стигне до плануваното повишаване ще подхващат ефикасни протестни дейности.

Припомняме ви, че към този момент кметът на Община Смолян Николай Мелемов апелира решението на КЕВР пред Административен съд в София, с което се планува сериозен растеж в цената. Жалба има импортирана и от Общински съвет - Смолян.

Омбудсманът на Република България Диана Ковачева също се разгласи против фрапантното 44% нарастване на цената на водата в Смолян.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР